Consiliul Director

Despre noi

Dana Deac - Președinte Fundația Orange

consiliu-dana-deac
Dana Deac este membră a Asociației Professional Women’s Network România și face parte din Consiliul Consultativ al Asociației OvidiuRo. A adus o contribuție importantă în sectorul societății civile prin participarea în calitate de membru al juriului la numeroase evenimente, precum „Gala Oameni pentru Oameni" (2003-prezent), „Gala Societății Civile" (2002-2013), „Gala World Vision România" (2001-2002), „Gala Erste Stiftung” (2009-2011). Ȋntre 2005-2011 a fost membru în Comitetul Director al Fundației United Way România. Ȋntre 2009-2011 a făcut parte din juriul internațional alcătuit de Fundația Erste din Austria, juriu care a evaluat proiecte ale societăților civile din 12 țări central și est europene. Ȋn ianuarie 2010, revista Avantaje i-a acordat premiul „Femeia anului 2009 pentru Responsabilitate și Implicare Socială”, recunoscându-i-se astfel efortul depus pentru întărirea societății civile de mai bine de 10 ani. Ȋn 2015, Dana Deac a fost speaker la Forbes Heroes. De la începutul anului 2007 până în 2014, a deținut funcția de Director al TVR 1. Este în continuare realizator TV la postul public. Ȋntre 1998 și 2006 a fost reporter, producător executiv și prezentator la posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3, timp în care a primit numeroase premii pentru activitatea sa jurnalistică. Dana Deac a fost decorată de Regele Mihai I al României cu cele mai înalte distincții ale Casei Regale a României: "Nihil Sine Deo" și "Crucea Casei Regale a României". Dana Deac este absolventă a Facultății de Istorie și Filosofie, Secția Filosofie-Istorie, din Universitatea București.

Cristiana Stoica - membru

consiliu-cristiana-stoica
Cristiana Stoica, Partener fondator al societății de avocați Stoica & Asociații, a absolvit Universitatea din București în 1979 și este membru al Baroului București din 1981. A susținut cursuri ca profesor asociat de drept comercial la Universitatea din București; este autorul mai multor lucrări de dreptul afacerilor publicate în România și în străinătate. Din 2000 este doctor în drept comercial internațional. Este arbitru al Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. Cristiana este membru al mai multor camere de comerț internationale, membru al Uniunii Internaționale a Avocaților și membru al consiliului de conducere al World Link for Law. De asemenea, a sprijinit constant, prin consiliere, voluntariat sau sponsorizări, activitatea unor fundații și asociații cu scop neguvernamental din România și din străinătate. În prezent, Cristiana este avocat pledant, cu o experiență vastă ce include asistență în proiecte corporatiste și de finanțare internațională, precum și de reprezentare la instanțe din România ori în arbitraj comercial internațional.

Ionuț Sibian - membru

consiliu-ionut-sibian
Ionuț Sibian este Director Executiv al FDSC (Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile) în cadrul căreia și-a început activitatea ca voluntar în 2002. Din ianuarie 2007, când România a devenit membră a Uniunii Europene, Ionuț a fost ales să reprezinte ONG-urile românești la Comitetul Economic și Social European de la Bruxelles. În calitate de membru al CESE, el a fost desemnat raportor pentru avize pe următoarele domenii: Serviciul Civic European, Strategia Europeană pentru Tineret, Relațiile UE-Kosovo, Relațiile UE-Serbia. Experiența sa anterioară include: președinte al Consiliului Director al Federației Române de Dezvoltare a ONG-urilor (FOND) și membru în Consilii Directoare în diverse organizații românești și europene. Deține un Masterat în Relații Internaționale la Centrul de Studii Euro-Atlantice, Universitatea din București, precum și un altul în Studii Sud-Est Europene, organizat de Uniunea Europeană în cadrul Pactului de Stabilitate la Universitatea din Atena. În 2009, Ionuț Sibian a devenit Marshall Memorial Fellow, un program al German Marshall Fund din SUA, Washington DC.

Mary Lisa Durban - membru

consiliu-mary-lisa-durban
Din funcția de Corporate philanthropy coordination & development la Fundația Orange a Grupului, Mary Lisa coordonează activitățile de filantropie ale Fundației Orange în Europa și Orientul Mijlociu. Prin aceste activități, Fundația oferă sprijin pentru organizațiile non-guvernamentale și non-profit din 15 țări, în colaborare cu filialele Orange și ale Fundației din fiecare țară. Mary Lisa s-a alăturat Fundației Orange a Grupului în 2007. Are peste 20 de ani de experiență în comunicare, timp în care a fost responsabilă de comunicarea internă la nivel de grup și apoi manager de proiect în parteneriatul Orange cu Forumul Femeilor pentru economie și societate din Franța.

Mirela Bosoi - membru

consiliu-mirela-bosoi
Mirela Bosoi lucrează la Orange România din 2002, iar din 2009 este Head of Brand and Communication. Este absolventă a Academiei de Studii Economice și deținătoarea unei diplome de Master în Dezvoltarea Economică a Întreprinderii și a unui Executive MBA. Mirela a lucrat pentru mai multe multinaționale și branduri locale și are peste 18 ani de experiență în publicitate, branding, organizare de evenimente și relații publice. În prezent este responsabilă cu dezvoltarea și implementarea strategiei de brand a Orange și coordonează comunicarea comercială, evenimentele și acțiunile de sponsorizare pentru clienți. De-a lungul anilor a coordonat câteva dintre cele mai de succes campanii, premiate atât local cât și internațional.

Veronica Dogaru - membru

Orange_DayTwo_0667--mica-
Veronica Dogaru este Corporate Communications Manager la Orange România din 2012, după un parcurs profesional în echipa Orange început in 1998.
Cu o experiență de peste 17 ani în comunicare, Veronica se ocupă de dezvoltarea și implementarea strategiei de relații publice, comunicare internă și responsabilitate socială a Orange. Crede în dezvoltarea sustenabilă a companiei și a comunității prin utilizarea responsabilă a tehnologiei, prin programe și parteneriate strategice ce aduc schimbare #PentruMaine.
Veronica este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București, a unui Master francofon în Comunicare de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și detine PR diploma de la Chartered Institute of Public Relations.

Management Fundaţie

Amalia Fodor - director executiv

consiliu-amalia-fodor
Absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității "Babeș Bolyai" din Cluj-Napoca, Amalia Fodor s-a alăturat echipei Orange România din 2000. Începând cu iunie 2012 este Director Executiv al Fundației Orange.

Lucrează de peste 10 ani în domeniul comunicării, acumulând experiență în comunicare internă, relații publice și responsabilitate socială corporativă. Sub îndrumarea Consiliului Director al Fundației Orange România, asigură conducerea, implementarea și supravegherea programelor Fundației pentru atingerea obiectivelor acesteia respectând principiile de guvernanță ale grupului și poziționarea brandului Orange.