Consiliul Director

/ /
Consiliul Director

Despre noi

Dana Deac - Președinte Fundația Orange

consiliu-dana-deac
Dana Deac este membră a Asociației Professional Women’s Network România și face parte din Consiliul Consultativ al Asociației OvidiuRo. A adus o contribuție importantă în sectorul societății civile prin participarea în calitate de membru al juriului la numeroase evenimente, precum „Gala Oameni pentru Oameni" (2003-prezent), „Gala Societății Civile" (2002-2013), „Gala World Vision România" (2001-2002), „Gala Erste Stiftung” (2009-2011). Ȋntre 2005-2011 a fost membru în Comitetul Director al Fundației United Way România. Ȋntre 2009-2011 a făcut parte din juriul internațional alcătuit de Fundația Erste din Austria, juriu care a evaluat proiecte ale societăților civile din 12 țări central și est europene. Ȋn ianuarie 2010, revista Avantaje i-a acordat premiul „Femeia anului 2009 pentru Responsabilitate și Implicare Socială”, recunoscându-i-se astfel efortul depus pentru întărirea societății civile de mai bine de 10 ani. Ȋn 2015, Dana Deac a fost speaker la Forbes Heroes. De la începutul anului 2007 până în 2014, a deținut funcția de Director al TVR 1. Este în continuare realizator TV la postul public. Ȋntre 1998 și 2006 a fost reporter, producător executiv și prezentator la posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3, timp în care a primit numeroase premii pentru activitatea sa jurnalistică.

Dana Deac a fost decorată de Regele Mihai I al României cu cele mai înalte distincții ale Casei Regale a României: "Nihil Sine Deo" și "Crucea Casei Regale a României". Dana Deac este absolventă a Facultății de Istorie și Filosofie, Secția Filosofie-Istorie, din Universitatea București.


Cristiana Stoica - membru

consiliu-cristiana-stoica
Cristiana Stoica, Partener fondator al societății de avocați Stoica & Asociații, a absolvit Universitatea din București în 1979 și este membru al Baroului București din 1981. A susținut cursuri ca profesor asociat de drept comercial la Universitatea din București; este autorul mai multor lucrări de dreptul afacerilor publicate în România și în străinătate. Din 2000 este doctor în drept comercial internațional. Este arbitru al Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. Cristiana este membru al mai multor camere de comerț internationale, membru al Uniunii Internaționale a Avocaților și membru al consiliului de conducere al World Link for Law. De asemenea, a sprijinit constant, prin consiliere, voluntariat sau sponsorizări, activitatea unor fundații și asociații cu scop neguvernamental din România și din străinătate.

În prezent, Cristiana este avocat pledant, cu o experiență vastă ce include asistență în proiecte corporatiste și de finanțare internațională, precum și de reprezentare la instanțe din România ori în arbitraj comercial internațional.


Adriana Record - membru

Adriana-Record_xs-1
Director executiv al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceze din Romania (CCIFER) din 2013, Adriana Record are o experiență internațională în management, marketing și fundraising, lucrând în trecut pentru asociații precum Médecins Sans Frontières în Dubai. Pasionată de antreprenoriat și inovație, Adriana este activ implicată în proiecte de susținere a startup-urilor, dezvoltând LeBooster, un centru de antreprenoriat al comunității franco-române. Din 2020, este membru in boardul French Tech Bucarest, un hub de inovație și tehnologie à la française.

Adriana se implica activ in proiecte de educatie, in calitate de profesor invitat in programul Romanian French INDE MBA organizat de Bucharest Business School sau business mentor in programul Academia de leadership derulat de AVE Romania.


Mary Lisa Durban - membru

consiliu-mary-lisa-durban
Din funcția de Corporate philanthropy coordination & development la Fundația Orange a Grupului, Mary Lisa coordonează activitățile de filantropie ale Fundației Orange în Europa și Orientul Mijlociu. Prin aceste activități, Fundația oferă sprijin pentru organizațiile non-guvernamentale și non-profit din 15 țări, în colaborare cu filialele Orange și ale Fundației din fiecare țară. Mary Lisa s-a alăturat Fundației Orange a Grupului în 2007.

Are peste 20 de ani de experiență în comunicare, timp în care a fost responsabilă de comunicarea internă la nivel de grup și apoi manager de proiect în parteneriatul Orange cu Forumul Femeilor pentru economie și societate din Franța.


Mirela Bosoi - membru

consiliu-mirela-bosoi
Mirela Bosoi lucrează la Orange România din 2002, iar din 2009 este Head of Brand and Communication. Este absolventă a Academiei de Studii Economice și deținătoarea unei diplome de Master în Dezvoltarea Economică a Întreprinderii și a unui Executive MBA. Mirela a lucrat pentru mai multe multinaționale și branduri locale și are peste 18 ani de experiență în publicitate, branding, organizare de evenimente și relații publice.

În prezent este responsabilă cu dezvoltarea și implementarea strategiei de brand a Orange și coordonează comunicarea comercială, evenimentele și acțiunile de sponsorizare pentru clienți. De-a lungul anilor a coordonat câteva dintre cele mai de succes campanii, premiate atât local cât și internațional.


Veronica Dogaru - membru

Orange_DayTwo_0667--mica-
Veronica Dogaru este Corporate Communications Manager la Orange România din 2012, după un parcurs profesional în echipa Orange început in 1998. Cu o experiență de peste 17 ani în comunicare, Veronica se ocupă de dezvoltarea și implementarea strategiei de relații publice, comunicare internă și responsabilitate socială a Orange. Crede în dezvoltarea sustenabilă a companiei și a comunității prin utilizarea responsabilă a tehnologiei, prin programe și parteneriate strategice ce aduc schimbare #PentruMaine.

Veronica este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București, a unui Master francofon în Comunicare de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și detine PR diploma de la Chartered Institute of Public Relations.


Andrei Pitiș - membru

Andrei_Pitis_Fitbit_mica
Cu peste 25 de ani de experiență în industria software din România și Statele Unite, Andrei Pitiș este un antreprenor, business-angel și mentor, cu 5 exit-uri internaționale de succes. A terminat Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, lucrând activ în mai multe proiecte de tehnologie încă din primul an. În 1996, a co-fondat primul său startup în Silicon Valley cu încă doi parteneri. În 2005, s-a alăturat echipei IXIA, un important furnizor de sisteme de testare de performanță pentru infrastructură și servicii bazate pe IP, în poziția de Country Manager. În 2013, a fondat și ulterior vândut Vector Watch, companie ce a dezvoltat primul smartwatch cu o autonomie a bateriei de peste 30 de zile. De asemenea, Andrei a servit două mandate consecutive în calitate de Președinte ales al ANIS, cea mai activă asociație pentru domeniul IT din România. Astăzi, Andrei este Vicepreședinte dezvoltare produs în cadrul companiei americane Fitbit și conduce centrele de cercetare și dezvoltare din România și Belarus.

Pasionat de a dezvolta o cultură antreprenorială în România, Andrei a co-fondat în 2012 programul Innovation Labs, un proiect național ce își propune să mentoreze și să susțină tinerii în gândirea și dezvoltarea unor idei de business sustenabile. Andrei este și co-fondator al Tech Angels, prima rețea românească pentru business-angels și este un investitor activ și mentor pentru mai multe start-up-uri din Europa de Sud-Est. De curând, Andrei a fost numit și Co-Chair al Departamentului de Dezvoltare a Economiei Digitale din cadrul AmCham, cât și “Investitorul Anului” în cadrul Central European Startup Awards - Romania.


Ovidiu Ana - Director Executiv

Ovidiu-Ana
Ovidiu este Director Executiv al Fundației Orange din martie 2022, iar pe parcursul experienței sale profesionale și-a dezvoltat competențele din aria educației și a managementului, atât în companii cât și în mediul non-guvernamental. A coordonat activități ale echipelor departamentelor de formare din mai multe organizații, are expertiză în management de proiect, iar în ultimii doi ani a asigurat managementul unui ONG, unde și-a adus contribuția pentru dezvoltarea organizației și creșterea vizibilității programelor pe care le-a implementat.
A făcut parte din echipa care a inițiat programul național CODE Kids și sub managementul său, l-a transformat în cea mai mare mișcare națională de coding pentru copiii din mediul rural din România, dezvoltând o rețea de peste 150 de cluburi de coding și contribuind la dezvoltarea competențelor de bază în programare a peste 4500 de copii. A creat o comunitate în jurul acestui program, atrăgând alături de el, parteneri și voluntari care au reușit să inspire copiii din cadrul programului pentru a continua educația în această direcție.
Cu acest program a obținut recunoașterea publică, câștigând o serie de premii, însă cel mai important este premiul pentru impact social oferit de către Gala Societății Civile, ediția 2021.
Unul dintre aspectele pe care Ovidiu le urmărește în activitate sa, este acela de a crea programe sustenabile, care au impact pozitiv în societate și îmbunătățesc viața celor cu care interacționează prin educație și tehnologie.