Uniți în diversitate-Asociația Bolnavilor de Von Hippel Lindau

/ /
Uniți în diversitate-Asociația Bolnavilor de Von Hippel Lindau

2024 Susține un ONG

Proiect propus de Mădălina Maria Lucreția Stan, B2B Manager Customer Value Management

Acest proiect se adresează unui număr de peste 450 de elevi și 25 de învățători și diriginți din localitățile Ciocănesti, Urziceanca și Vizurești, județul Dâmbovița, și are ca scop promovarea diversității prin înțelegerea, acceptarea și aprecierea diferențelor dintre elevi, în școală. Peste 50% dintre elevii celor 3 școli provin din medii/familii defavorizate, monoparentale, sau sunt elevi cu cerințe educaționale speciale (CES). Prin acceptarea diversității dintre elevi, în mediul școlar, proiectul îmbogățește experiența educațională a tuturor elevilor, oferindu-le oportunitatea de a învăța și de a crește împreună, într-un mediu divers și incluziv.

Am analizat nevoile copiilor, alături de toată echipa, realizând că împreună putem să îmbunătățim relațiile dintre elevi și mediul educațional pentru a minimiza impactul diferențelor de ordin socio-economic și cultural, care, momentan, creează bariere între elevi și duc chiar la violență și bullying. Proiectul propus vizează tratarea aspectelor care țin de diversitate, acceptarea, înțelegerea, incluziunea și valorificarea tocmai a acelor aspecte care ne fac diferiți.

Mădălina Maria Lucreția Stan - B2B Manager Customer Value Management @Orange Romania


Asociația Bolnavilor de Von Hippel Lindau s-a implicat în primii ani de activitate doar în acțiuni din domeniul sănătății, în principal în susținerea persoanelor diagnosticate cu boala rară Von Hippel Lindau. În ultimii 4 ani, asociația și-a extins scopul, activitatea principală vizând educația copiilor, prin acțiuni directe asupra acestora precum și prin activități în scoli și grădinițe.