Vârstnici mereu conectați (Digitalizare pentru bunici)-Asociația Niciodată Singur

/ /
Vârstnici mereu conectați (Digitalizare pentru bunici)-Asociația Niciodată Singur

2024 Susține un ONG

Proiect propus de Larisa Bucur, Strategic Communications Lead

Cu ajutorul tehnologiei și implicarea voluntarilor, activitățile din proiect îi vor ajuta pe  vârstnicii beneficiari ai asociației din 3 orașe, să înțeleagă mai bine cum pot folosi aplicațiile din suita Google (Gmail, Google Maps, Calendar, Google Meet). Proiectul nu este doar un curs, ci și un prim pas spre construirea unei comunități de vârstnici și voluntari, care le pot fi un ajutor de învățare pe termen lung.

Cu un dram de bunăvoință și două de implicare putem face mai puțin apăsătoare singurătatea în care trăiesc unii dintre bunicii înscriși în Asociația Nicioadată Singur.
Sunt entuziasmată pentru sansa oferită de Fundația Orange și cred cu tărie că proiectul acesta va ajuta beneficiarii să învețe că tehnologia le poate fi de ajutor în situații concrete de viață, dar  și că le  facilitează conectarea cu cei dragi sau cu noi prieteni.

Larisa Bucur - Strategic Communications Lead @Orange Romania


Asociația Niciodată Singur - prietenii vârstnicilor, asociație înființată în 2015, are scopul de a acționa constant împotrivă izolării sociale și a singurătății persoanelor cu vârsta peste 65 de ani. Asociația mobilizează în mai multe orașe din Romania voluntari și resurse care, prin activități permanente contribuie la îmbunătățirea stării emoționale și a calității vieții persoanelor vârstnice. În prezent, activitatea acoperă 11 orașe, cu ajutorul a peste 300 de voluntari.