Cinci proiecte digitale, o şansă în plus pentru integrarea persoanelor cu dizabilităţi

/ /
Cinci proiecte digitale, o şansă în plus pentru integrarea persoanelor cu dizabilităţi

Noutate

Fundația Orange anunță câștigătorii ediției 2019 ai programului de finanțare „Lumea prin Culoare și Sunet” dedicat proiectelor de integrare socială a persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz. Valoarea sponsorizării Fundaţiei Orange este de 1.126.234 lei, iar împreună cu contribuţia proprie a ONG-urilor câştigătoare, valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.268.872 lei.

Câştigătorii celei de-a şaptea ediţii a concursului sunt: Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană – „Tactile Printer One” şi Fundația Sense International (Romania)– „e-Sense”, Asociaţia Naţională a Interpreţilor în Limbaj Mimico Gestual – „Manual de limba semnelor române” şi Asociaţia pentru educaţie digitală Bigger Picture – „Poveşti în limbajul semnelor”, Asociatia Clubul Sportiv Tandem Arena „Ciripituri în natură”.

Proiectele au fost alese în urma unui proces de pre-evaluare de către un forum consultativ format din experţi în domeniu şi beneficiari cu dizabilităţi de vedere şi de auz şi o evaluare finală a Consiliului Director al Fundaţiei Orange. De la crearea fondului „Lumea prin Culoare şi Sunet” în 2012, valoarea totală a finanţărilor de proiecte pentru integrarea persoanelor cu dizabilităţi de vedere şi/sau auz din România a Fundaţiei Orange se ridică la 2 milioane euro.