Susţine un ONG 2019: Fundaţia Orange finanţează 5 noi proiecte naţionale pentru persoane vulnerabile
Cinci proiecte de filantropie pentru susţinerea persoanelor vulnerabile demarează astăzi în cadrul programului „Susţine un ONG!” al Fundaţiei Orange. Soluţiile finanţate în acest an vin în întâmpinarea unor nevoi sociale complexe şi includ: terapii multisenzoriale pentru copiii spitalizaţi, crearea unui club educaţional pentru diminuarea riscului de abandon şcolar, cursuri IT pentru copii instituţionalizaţi, amenajarea unui centru educaţional de consiliere şi pregătire remedială sau înființarea unui „cerc al părinților” la centrul de tratament al Doctorului Peștișor.
„Susţine un ONG!” încurajează implicarea angajaților Orange România în cauze de filantropie, prin oferirea de granturi către organizaţii non-guvernamentale propuse de aceștia și selectate prin concurs anual. Pe parcursul implementării proiectelor, angajații devin manageri de proiect pentru acțiunile pe care le-au propus pentru finanțare și au ocazia să cunoască mai bine ONG-ul, modul de organizare și de lucru, să urmărească pașii de implementare ai unui proiect, să facă raportări financiare și narative.
„Am descoperit activitatea Societății Ornitologice Române prin intermediul social media și încetul cu încetul am devenit tot mai atras de activitatea și proiectele ei. Iar implicarea alături de Fundația Orange în proiectul România Prinde Aripi mi s-a părut un pas firesc. Rezultatul a fost o surpriză plăcută, un proiect care a plăcut mult, cu mulți voluntari, colegi din Orange, o chimie instantă cu cei de la Societatea Ornitologică și multă voie bună’’, a declarat Alin Băda, Pike 2 Operational Manager Orange România.
„Cum am simţit eu experienţa Susţine un ONG!? Ca pe o frumoasă poveste cu tâlc! O poveste care porneşte de la o realitate cruntă, pentru că mulţi sunt cei care au nevoie de ajutor, de informare, chiar şi de un sfat sau de o îmbrăţişare. Şi tot atât de mulţi se numără printre noi cei care, deşi fără super puteri, ajung să realizeze lucruri măreţe pentru cei aflaţi în nevoie”, a spus Mădălina Pavel, Internal Communication Specialist, Orange România, coordonator în cadrul Susţine un ONG!, ediţia 2018.
Anul acesta, bugetul pus la dispoziție prin programul desfășurat de Fundația Orange a fost de 35.000 Euro. Juriul concursului a fost format din: Andra Petrariu – Radio România Cultural, Corina Murafa – Ashoka România, Ioana Florea – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Ciprian Păiuș– Federația Fundațiile Comunitare din Romania și Amalia Fodor – Fundaţia Orange.
Juriul a decis ca proiectele câștigătoare ale ediției cu numărul 7 a concursului „Susține un ONG!” să fie: „Multi-art în spital” (Vasile Costache, împreună cu Fundația Inocenți – Filiala Bucuresti), „Egal” (Dănuț Bogdănoiu, împreună cu Crucea Roșie – filiala Vrancea), „CLICK și Ajungem Mari” (Oana Doagă, împreună cu Asociația Lindenfeld), „Hai la școală după școală” (Ramona Stafie împreună cu Asociația pentru Valori în Educație) și „Dr. Peștișor – Cercul părinților” (Smazenka Ferencz András, împreună cu Asociația Centrul de Cercetări Subacvatice).
Prin intermediul programului „Susține un ONG!”, angajații Orange au propus și coordonat, din 2013 până acum, 29 de proiecte de filantropie, care au adus schimbări pozitive pentru mai mult de 37.000 de persoane din România.
Programul Susține un ONG! este un fond care oferă finanțare pentru proiecte de filantropie propuse de angajați și dezvoltate alături de o organizație non-profit, pentru ca ei să învețe să coordoneze un proiect, să învețe să caute resurse alternative de finanțare pentru proiectele în care cred, să învețe să comunice un proiect, să dezvolte capacitatea de identificare de soluții la probleme sociale elementare. În felul acesta, programul urmărește să crească gradul de satisfacție personală al angajaților, atașamentul față de brandul Orange și să îi motiveze să rămână în companie.
Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. În cei peste 6 ani de activitate, Fundaţia Orange a investit 6 milioane de euro in proiecte de educaţie digitală pentru persoane defavorizate şi în proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz, în scopul integrării lor sociale.