De vorbă cu Adriana Boeru, ambasador Susține un ONG!

/ /
De vorbă cu Adriana Boeru, ambasador Susține un ONG!

ambasador Susține un ONG


Implicându-ne în activități caritabile vom fi mai prezenți în viața noastră, mai conectați cu noi înșine, vom înțelege mai bine ce înseamnă cu adevărat o problemă.

Adriana Boeru| Procure to Pay Manager | Orange România

Motto: „Fă ceea ce poți, cu ceea ce ai, acolo unde ești.” (Theodore Roosevelt)
Hobby: călătoriile, fotografia și prăjiturile
În echipa Orange din: mai 2014
Proiect coordonat în cadrul Susține un ONG: “Mâini îndemânatice”

1. Dragă Adriana, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Pentru început, te rugăm să te prezinți, vrem să te cunoaștem mai bine.

Numele meu este Adriana Boeru și lucrez în departamentul Procurement, unde coordonez o echipă de 5 fete, analiste de excepție :).

2. De ce voluntariat, de când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?

Mereu mi-a plăcut să ajut oamenii, să fac un bine (oricât de mic mi s-ar părea mie, pentru cel care îl primește, ar putea fi enorm), mi-a plăcut să văd fericirea pe chipul oamenilor care primesc ceva la care nu se așteptau. Încă din primul an în care Orange a lansat programul „Tu pentru comunitate”, m-am oferit voluntar pentru diverse acțiuni, prima fiind „Plantăm fapte bune” unde, împreună cu întreaga echipă pe care o coordonam, am participat la plantarea mai multor soiuri de copaci în localitatea Tigveni, județul Arges, această acțiune devenind pentru noi o tradiție pe care o așteptam cu nerăbdare în fiecare an.

3. Ce te-a motivat să te implici în programul Susține un ONG?

În anul 2013, Fundația Orange ne-a oferit o multitudine de acțiuni caritabile, în septembrie având chiar o lună a voluntariatului, astfel beneficiind de ocazia de a merge la două case de copii, prin sesiunea „Viitor la cuptor” (proiect câștigator în cadrul Susține un ONG 2013).

Împreună cu copiii de la Școala Specială nr. 6 din Bucuresti, am pregătit paste făinoase pe care le-au comercializat) și sesiunea „Amenajarea parcului de joacă la CSC Sf. Maria Vălenii de Munte. Ambele acțiuni mi-au mers la suflet și m-au facut să îmi doresc și mai mult să fac voluntariat.

Întâlnirea cu copiii de la centrul Sf. Maria de la Vălenii de Munte a fost una specială. Din primul moment în care i-am cunoscut, am simțit că vreau sa fac ceva mai mult pentru ei. Astfel, la următoarea ediție a concursului Sustine un ONG, în 2014, împreuna cu Asociația “Un Strop de Fericire”,  am aplicat cu un proiect care își propunea să ofere un sprijin permanent pentru educația, calificarea si integrarea socială a celor aproximativ 300 de beneficiari din centrul Sf. Maria Vălenii de Munte. Proiectul nu a fost selectat printre proiectele câștigatoare, dar acest lucru nu m-a descurajat ca anul următor să nu mai aplic. Și asa, în 2015, un nou proiect a fost câștigător!

Prin proiectul “Mâini Îndemânatice”, la casa de copii din Vălenii de Munte, s-au inițiat 3 tipuri de ateliere săptămânale, care au avut scopul de a ajuta copiii să își dezvolte abilitățile practice. Astfel, copiii au învățat arta olăritului, secretele bricolajului și ale bucătăriei. De-a lungul anului 2015, i-am sustinut și le-am facilitat
participarea la 3 târguri organizate de Orange și Fundația Orange, ocazie cu care
si-au putut expune și vinde produsele ieșite din mâinile lor dibace, reușind astfel să strângă banii necesari pentru continuarea proiectului.

Un lucru care m-a determinat să mă implic și mai mult în acțiuni de voluntariat a fost propunerea la Gala Națională a Voluntarilor, organizată de Federația Volum, propunere venită din partea Asociației “Un Strop de Fericire”. Lucrurile s-au așezat astfel încât, după mai multe etape de selecție, am reusit să ajung printre finaliștii din categoria Corporate. Rezultatul: o motivație și mai mare pentru implicarea în acțiuni de voluntariat! Ceea ce am și făcut: am continuat să aplic în fiecare an cu câte un proiect și voi continua și în 2020.

4. Care a fost cea mai provocare pe parcursul proiectului și cum ai depășit-o?

Cel mai greu lucru mi s-a parut distanța, Asociația“Un Strop de Fericire” fiind în Ploiești, iar proiectul câștigător desfășurându-se la Vălenii de Munte. Am încercat să țin cât mai mult legatura cu ei prin telefon și e-mail, iar la începutul proiectului
m-am dus si eu la Văleni, invitată fiind să văd cum se desfășoară lucrurile.
De asemenea, m-am bucurat să îi întâlnesc și pe câțiva copii la sediul nostru din
EH când au venit la câteva târguri CSR, pentru a-și vinde produsele fabricate în cadrul atelierelor, parte a proiectului susținut.

5. Descrie în 3 cuvinte experienta acestui proiect pentru tine.

Responsabilitate, bucurie, încredere.

6. La final, te rugăm să transmiți un mesaj pentru colegi, în calitate de ambasador al programului Susține un ONG!

Voluntariatul înseamnă printre altele să oferi, puțin sau mai mult, din timpul tău și, așa cum știm toți, timpul este cea mai prețioasă resursă pe care nu o mai putem recupera, așadar, imaginați-vă ce dar minunat oferiți. Veți primi înapoi multe lecții învățate în perioada voluntariatului, lecții care vă vor servi apoi în diverse situații
din viața de zi cu zi. Cu cât facem mai mult bine, cu atât acesta ni se va intoarce într-un fel sau altul.

E important să facem voluntariat și nu doar pentru a-i ajuta pe alții, ci și pentru că așa ne ajutam și pe noi înșine. Implicându-ne în activități caritabile vom fi mai prezenți în viața noastră, mai conectați cu noi înșine, vom înțelege mai bine ce înseamnă cu adevărat o problemă și să nu mai fim luati de val atunci când trecem printr-o situatie mai putin plăcută.

Implicarea într-un lucru oricât de mic, poate avea un rezultat neimaginat de mare. Acțiunile fiecăruia contează și fac diferența. Haideți să fim mai buni și să îi ajutăm mai mult pe cei din jurul nostru! Am putea face ca toate poveștile să aibă un final fericit.

Mâini îndemânatice - Asociaţia Un strop de fericire
Proiectul „Mâini Ȋndemânatice” a ajutat 100 de copiii şi tinerii din centrele sociale şi centrele de plasament, dându-le o şansă să descopere care le sunt abilităţile practice şi cum şi le pot dezvolta.