De vorbă cu Nicu Mihai, ambasador Susține un ONG!
Loc de mai bine este peste tot și implicarea fiecăruia poate face ca lucrurile să se îmbunătățească.
Nicu Mihai | Prepay Sales Representative | Orange România
În echipa Orange din: anul 2006
Hobby-uri: muzica rock și muntele
Proiecte coordonate în cadrul Susține un ONG!: "Caravana Muzeală" (2020) & “Șanse pentru viață”(2015)
1. Dragă Nicu, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Pentru început, te rugăm să te prezinți, vrem să te cunoaștem mai bine.
Salut, Nicu Mihai este numele meu, lucrez în Orange din anul 2006, casierie, SR și mai nou, PSR în Craiova. În cei 13 ani de când lucrez în Orange, am activat în mai toate shop-urile din zona R3, fie în delegații, fie pe bază de relocare, am lucrat chiar și în shop Alba Iulia. Sânge portocaliu curge prin vene:)
2. De ce voluntariat, de când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?
Doar prin implicare, poți avea schimbare (iată cum a ieșit o rimă:). Consider că doar așa putem îmbunătăți multele aspecte negative din cotidianul nostru de zi cu zi. Primul meu contact cu ideea de voluntariat a fost pe timpul facultății, în cadrul organizației studenților economiști, în cadrul unor proiecte precum târguri și expoziții organizate de și pentru studenți, baluri ale bobocilor etc.
3. Ce te-a motivat să te implici prima oară, în 2015, în programul Susține un ONG?
Mi-a plăcut tare mult ideea că implicarea mea poate schimba în bine, aspecte neplăcute din viața unor copii mai puțin norocoși.
4. Ce te-a motivat să aplici din nou, în 2020, la programul Susține un ONG?
Faptul că, de fiecare dată în urma proiectelor, un număr mare de oameni au viața puțin mai bună.
Vom vorbi pe rând despre cele două proiecte coordonate de tine. Și începem cu Caravana Muzeală, proiect derulat în 2020, în contextul pandemiei de coronavirus.
5. Care a fost cea mai mare provocare pe parcursul proiectului din 2020 (Caravana Muzeală) și cum ai depășit-o?
Proiectul nostru, 'Caravana Muzeală' - proiect organizat împreună cu Muzeul Olteniei, avea ca beneficiari un număr mare de copii aflați în localități mai puțin dezvoltate și, din cauza pandemiei, au existat multe restricții, școala a fost închisă foarte mult timp și astfel nu am putut desfășura atelierele în perioada descrisă inițial în proiect. Un mare avantaj a fost deschiderea pe care am întâlnit-o atât din partea Fundației Orange, cât și a echipei extraordinare din partea Muzeului Olteniei, coordonată de doamnele Carmen Păun și Lavinia Olteanu, cu care am ținut legătura în permanență și cu care am reușit, când s-au redeschis școlile, să desfășuram atelierele. Super Doamnele de la Muzeul Olteniei au depus o munca remarcabilă, sub o presiune și un stres continuu în principal din cauza lipsei de predictibilitate a ce urma să se întâmple chiar de la o săptămână la alta.
6. Care sunt cele 3 cuvinte prin care ai descrie experiența acestui proiect?
SuperDoamne, Provocare, Educatie
Acum, haide să ne amintim de proiectul coordonat în 2015 - "Șanse pentru viață"
7. Care a fost cea mai mare provocare a proiectului și cum ai reușit să o depășești?
Cea mai mare problemă a fost să alegem dintre multele probleme pe care le au copilașii de care se ocupă Asociația Încredere, ce anume să includem în proiectul nostru, adică ce nevoi să atingem cu resursele limitate. Am ales ce era cel mai stringent, adică ore de terapie cât mai multe pentru copii cu deficiențe multiple, alături de achiziția materialelor specifice terapiilor necesare copiilor.
8. Descrie în 3 cuvinte experienta acestui proiect pentru tine.
Tare greu în cuvinte, mai ușor în propoziții. Implicarea produce schimbări. Mânuțele tale schimbă. Implicarea mea contează. Totul este posibil!
9. La final, te rugăm să transmiți un mesaj, în calitate de ambasador al programului Susține un ONG!
Loc de mai bine este peste tot si implicarea fiecăruia poate face ca lucrurile să se îmbunătățească. Sentimentul de la finalul oricarui proiect este incredibil și dă dependență. Te umfli puțin în pene, știind că ai făcut ceva bun:).
Este minunat sentimentul din momentul anunțării proiectelor câștigătoare; un sentiment care ține până după terminarea proiectului și te urmărește cred, toată viața. Este minunat deoarece prin implicarea ta, ai făcut mai bună viața unei persoane. Este un sentiment care merită trăit de fiecare dintre noi. Cu siguranță voi mai participa și cu alt proiect în viitor. Rock on!