De vorbă cu Mirela Scurina, ambasador Susține un ONG!

De vorbă cu Mirela Scurina, ambasador Susține un ONG!

ambasador Susține un ONG

Mi-am dorit să contribui mai mult, de aceea din 2010, particip în fiecare an la acțiuni de voluntariat, iar împlinirea pe care o simt este de nedescris.

Mirela Scurina | Billing Manager | Orange Services

Motto: „O civilizaţie înfloreşte atunci când oamenii plantează copaci în umbra cărora nu vor sta niciodată.” (proverb grec)
Hobby: călătoriile
În echipa Orange din: anul 2004
Proiecte coordonate în cadrul Susține un ONG: “Educație digitală pentru copiii din Bosanci” și ”Together”

1.  Dragă Mirela, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Pentru început, te rugăm să te prezinți, vrem să te cunoaștem mai bine.

Buna! Sunt o persoană plină de energie, optimism, cu o curiozitate de neoprit. De aici și dorința mea de a călători, de a face voluntariat, de a descoperi mereu lucruri noi.

2. De ce voluntariat, de când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?

Din 2010, particip în fiecare an la acțiuni de voluntariat deoarece împlinirea pe care o simt este de nedescris. Activitățile la care am participat au fost variate, de la donat sânge, strâns gunoaie din padurea Snagov până la pregatit cadouri Crăciun pentru copiii bolnavi de cancer de la Fundeni, iar anul acesta am mers pe 3 noiembrie la acțiunea Alimentarea Hrănitorilor, în cadrul unui alt proiect susținut de Fundația Orange prin programul Susține un ONG - România prinde aripi, inițiativă organizată de Societățea Ornitologică Română.

3. Ce te-a motivat să te implici în programul Susține un ONG?

Mi-am dorit să contribui mai mult, să trec de partea cealalta a baricadei și să ajut pe parcursul întregului proiect și astfel am aplicat de 3 ori la Susține un ONG, iar de 2 ori am și câștigat :). Astfel, în 2016, am obținut împreună cu Asociatia Freedom Smile, un grant pentru proiectul Educație digitală la Bosanci, iar în 2017, am continuat în aceași notă, cu proiectul Together, o platformă online ce a creat posibilitatea doritorilor (companii și persoane fizice) să doneze tehnică IT și ore de muncă voluntară către elevii din zonele rurale.

4. Care a fost cea mai mare provocare a proiectului și cum ai reușit să o depăsești?

Cel mai greu mi-a fost să gasesc timp pentru a ca proiectul să iasă precum ne-am dorit. A fost necesară o implicare constantă, atât din rolul de coordonator proiect, dar și de voluntar, organizatorii fiind nevoiți să suplinească lipsa voluntarilor.

5. Descrie în 3 cuvinte experiența acestui proiect pentru tine.

Satisfactie, muncă, pasiune.

6. La final, te rugăm să transmiți un mesaj pentru colegi, în calitate de ambasador al programului Susține un ONG!

Atunci când susții un ONG, ai ocazia să ajuți comunitatea în care trăiești, să susții valorile în care crezi, să cunoști oameni faini, iar la finalul fiecarei zile, o să ai o stare de bine, mai prețioasă decât ciocolata sau orice alta plăcere vinovată aveți.

Iar pentru cei care deja faceți voluntariat - felicitări pentru dorința de a ajuta comunitatea în care trăim, efortul vostru este neprețuit!

Together - Asociaţia Freedom Smile
Proiectul „Together” a avut ca scop crearea unei platforme online care să pună în legatură directă companiile sau persoanele ce doresc să doneze calculatoare sau alte obiecte IT, cu şcolile din mediul rural interesate să intre în lumea digitală.
Educaţie digitală pentru copiii din Bosanci - Asociaţia Freedom Smile
Prin proiectul „Educaţie Digitală pentru copiii din Bosanci” a fost creat în Şcoala Gimnazială de acolo un Laborator Digital cu 15 calculatoare conectate la Internet și au fost organizate cursuri de informatică pentru elevi, profesori şi părinţi.