De vorbă cu Andrei Amarghioalei, ambasador Susține un ONG!

De vorbă cu Andrei Amarghioalei, ambasador Susține un ONG!

ambasador Susține un ONG

Andrei Amarghioalei | Shop Manager | Orange România

Hobby: Activitățile in aer liber
În echipa Orange din: 10 august 2015
Motto / Citat preferat: ’’ Trezește-te, fă-ți o cafea,pune-ți muzica preferată și fii un om fericit’’
Proiect coordonat în cadrul Susține un ONG!-ediția 2020: Salvăm morile de apă!

1. Dragă Andrei, îți mulțumim că ai acceptat să ne răspunzi la întrebări. Te rugăm să te prezinți, vrem să te cunoaștem mai bine.

Numele meu este Andrei Constantin Amarghioalei, am 34 ani și vin dintr-un sat micuț, numit ’’Deleni’’ aflat în județul Iași. Viața în  Orange a început în anul 2015 ca și Sales Representative în Arad. De 4 ani sunt Shop Manager într-unul din shopurile din Timișoara.

2. De ce voluntariat, când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?

În urmă cu doi ani, pe când zugrăveam casele din satul celor 22 de mori de apă – Eftimie Murgu sau Rudăria, cum se numea mai demult, în  proiectul ’’Color the Village’’ al Asociației Acasă în Banat.  Atunci mi-am dat seama că oamenii, chiar dacă lucreaza în corporații și nu au idee cum se folosește un trafalet sau un șpaclu, dacă au dorința de a face bine pot realiza lucruri foarte frumoase.

3. Ce te-a motivat să te implici în programul Susține un ONG?

Când am aflat despre acest program și posibilitatea finanțării unui proiect mi s-a parut WOW și am aplicat fără să stau mult pe ganduri. Am cunoscut în ONG oameni minunați, oameni care nu așteaptă să primească ceva în schimb, atunci când oferă.

4. Care a fost cea mai mare provocare pe parcursul proiectului si cum ai depășit-o?

Din păcate, clar pandemia. Însă am reușit să depășim acest moment datorită organizării bine pusă la punct, iar participanții au dat dovadă că putem face lucruri frumoase și în condiții nefavorabile. Am trecut cu brio peste această situație și, cel mai important, toți sănătoși.

5. Proiectul susținut de tine a fost implementat în contextul pandemiei de coronavirus. Ce schimbări a adus acest nou context în proiect?

A fost nevoie să ne adaptăm și să schimbăm planul de lucru. De la modificarea orarului pentru implementarea acestuia până la restricționarea participării voluntarilor. În ultima etapă nu am avut voie mai mult de 20 persoane și era obligatoriu să purtăm măști și în spațiile deschise. Însă toate aceste ’’piedici’’ au scos la suprafață încă două mori pe care le-am reabilitat. Inițial au fost 10 în proiect dar am renovat 12, ultimile două ’’le-am găsit’’ pe final.

6. Care sunt cele 3 cuvinte prin care ai descrie experiența acestui proiect?

Solidaritate, implicare, organizare. Proiectul cu care am participat a însemnat și implicarea comunităților locale. Am readus la viață lucruri lăsate de strămoșii noștri, care stau la baza formării noastre ca popor și pe care e păcat să le pierdem.

7. La final, te rugam un mesaj, în calitate de ambasador Susține un ONG!

Este un proiect transparent, unde cu totii aveți sanse. Important este să vrei să faci bine celor din jurul tău și să nu aștepți ceva în schimb. Aplicați cu încredere și o să descoperiți  ’’ce bine e să faci bine’’.