De vorbă cu Alex Iorga, ambasador Susține un ONG!

De vorbă cu Alex Iorga, ambasador Susține un ONG!

ambasador Susține un ONG

Orice gest și efort depus pentru orice proiect de voluntariat contează! Poate că nu întodeauna poti să observi efecte vizibile imediate, însă implicarea ta cu siguranță ajută pe termen lung.

Alexandru Iorga | Content & Relationship Manager | Orange România

Motto: „Live and let live în limitele legii și ale a unui impact redus asupra mediului.”
Poreclă: Haiosul
Hobby: Înotul și pescuitul
În echipa Orange din: anul 2005
Proiecte coordonate în cadrul Susține un ONG: “Speranță într-o viață mai bună”

1.  Dragă Alex, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Pentru început, te rugăm să te prezinți, vrem să te cunoaștem mai bine.

Numele meu este Alexandru, sunt în echipa Orange din anul 2005. Momentan sunt responsabil de serviciu de televiziune, ocupând poziția de Content & Relationship Manager. Sunt căsătorit și tată a doi băieți, Andrei (5ani) și Petru (3 ani).

2. De ce voluntariat, de când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?

În anul 2011, impresionat de situația critică în care se afla România privind defrișările, m-am implicat în proiectul organizat de Orange. Scopul proiectului a fost de a planta copaci într-una din cele mai mari zone despădurite din județul Vâlcea.
În ultimii 20 de ani am asistat, din păcate neputincios, la defrișarea constantă.
Prin implicarea mea și a altor voluntari, cred că putem stopa măcar parțial, impactul negativ ce-l are fenomenul defrișării asupra naturii.

3. Ce te-a motivat să te implici în programul Susține un ONG?

Cunoșteam situația Fundației Touched Collection prin implicarea în proiectele organizate anterior, știam câtă nevoie de ajutor există pentru această categorie de persoane (femei cu copii și fără casă, cu probleme de dependență de substanțe narcotice și alcool, victime ale violenței domestice, traficate, abuzate fizic și psihic).

Am simțit că prin implicarea mea în programul Susține un ONG pot ajuta ca o parte din  aceste persoane, ce se aflau în evidența Fundatiei partenere, să se poată integra în societate și să înceapă o nouă viață.

4. Care a fost cea mai mare provocare a proiectului și cum ai reușit să o depăsești?

Au fost mai multe provocări pe parcursul celor 6 luni de proiect. Poate cea mai dificilă situație a fost bugetarea acțiunilor proiectului. Am dorit ca bugetul să susțină cât mai multe activități care să implice cât mai multe persoane și cărora să le putem schimba viața vizibil în mai bine.

O altă provocare a fost prioritizarea cazurilor. Au fost identificate mai multe nevoi, printre care obținerea de acte, a ajutorului psihologic, a pregătirii profesionale pentru a putea obține un loc de muncă, a identificării unui cămin în care mama să se poata muta cu copilul.

5. Descrie în 3 cuvinte experiența acestui proiect pentru tine.

Nevoie, ajutor, satisfacție.

6. La final, te rugăm să transmiți un mesaj pentru colegi, în calitate de ambasador al programului Susține un ONG!

Orice gest și efort depus pentru orice proiect de voluntariat contează! Poate că nu întodeauna poți să observi efecte vizibile imediate, însă implicarea ta cu siguranță ajută pe termen lung. Și aș mai face referire și la faptul că, prin exemplu propriu, prin împărtășirea experiențelor personale cu cei din jur, poți atrage și alte persoane să se implice și practic, putem construi împreună o lume mai bună.

Speranţă intr-o viaţă mai bună - Asociaţia Touched Collection
Am organizat cursuri de confecţionare a accesoriilor și a bijuteriilor ȋn vederea comercializării lor ȋn beneficiul a 65 de femei, victime ale violenței domestice.