De vorbă cu Alin Cozma, ambasador Susține un ONG!

/ /
De vorbă cu Alin Cozma, ambasador Susține un ONG!

ambasador Susține un ONG

Am ales să fac voluntariat deoarece întotdeauna mi-a plăcut emoția pe care o simt atunci când fac o faptă bună.


Alin Cozma | IT Functional Expert | Orange Services

Hobby-uri:  călătoriile, gătitul, limbile străine
În echipa Orange din: 1 aprilie 2016 (nu, nu e păcăleală :)
Motto / Citat preferat: "Oamenii sunt singuri deoarece construiesc ziduri în loc de poduri." Isaac Newton
Proiect coordonat în cadrul Susține un ONG: “Outdoor Lab”

1. De ce voluntariat, de când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?

Am ales să fac voluntariat deoarece întotdeauna mi-a plăcut emoția pe care o simt atunci când fac o faptă bună. Totodata, voluntariatul îți oferă oportunitatea de a vedea cum decurge viața altor oameni cu care interacționezi, ai posibilitatea să descoperi lucruri noi.

Prima experiență de voluntar a fost acum 5 ani, în perioada Crăciunului, atunci când am făcut parte dintr-un grup de prieteni (și alte persoane implicate), un grup bine organizat cu scopul de a împacheta cca. 100 de pachete/cadouri (sub forma unor cutii destul de mari) pentru a fi oferite unor copii din sate din Moldova și Transilvania, copii cu o situație materială precară.

2. Ce te-a motivat să te implici în programul Susține un ONG?

Faptul că puteam să ajut fundația alături de care am aplicat, astfel încât să aibă posibilitatea să pună în practică un nou proiect: îmbunătățirea conditiilor de învățare ale copiilor din mediul rural prin proiectul EduC.

3. Care a fost cea mai mare provocare a proiectului și cum ai reușit să o depășești?

Nu aș putea spune că a existat vreo provocare atât de mare pe care să nu o depășesc. Dar, ca în multe situații din viața cotidiană, timpul a fost în anumite perioade o provocare în sensul de a alinia cât mai optim calendarul meu zilnic cu cel al activităților din proiect.

4. Descrie în 3 cuvinte experiența acestui proiect pentru tine.

Zâmbet, curiozitate, motivație.

5. La final, te rugăm să transmiți un mesaj pentru colegi, în calitate de ambasador al programului Susține un ONG!

Faceți o faptă bună ori de câte ori aveți ocazia! Unele lucruri pot aduce atât de multă plăcere prin simplitatea lor. Expresia/urarea pe care mi-am însușit-o în urma implicării în activitățile de voluntariat: “Spor la fapte bune!”

EduC - Asociaţia Merci Charity Boutique
Prin proiectul “EduC” s-a creat un laborator mobil pentru predarea experienţială a unor discipline STEM (science, technology, engineering, mathematics) - biologie, chimie, IT - pentru elevi din sate aflate în judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.