De vorbă cu Ana Guran, ambasador Susține un ONG!

De vorbă cu Ana Guran, ambasador Susține un ONG!

ambasador Susține un ONG

Ana Guran | Corporate Help Line Representative | Orange România

Motto: „Perfect is never! Live now.” (Marcia Aramovich). Acest citat îmi place pentru că am învățat să nu mai aștept momentul perfect, casa perfectă, job-ul perfect. Este foarte important să învățăm să trăim în prezent și să îmbunătățim prezentul, să ne bucurăm de fiecare zi.
Hobby: pictura pe lemn și lumânări, bijuterii handmade
În echipa Orange din: anul 2008
Proiecte coordonate în cadrul Susține un ONG: “Dăruiește o șansă”

1.  Dragă Ana, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Pentru început, te rugăm să te prezinți, vrem să te cunoaștem mai bine.

Sunt o persoană care pune pasiune în orice activitate pe care o începe. Îmi place să fiu înconjurată de oameni, să vorbesc cu ei și să-i ajut zilnic, chiar dacă în majoritatea timpului îi aud doar la telefon. Pentru mine, este o mare satisfacție când la capătul firului, un client îmi mulțumește și mă apreciază pentru că i-am rezolvat problema. De asemenea, îmi place să pictez, în special pe lumânări și pe lemn, iar ocazional mai fac și bijuterii handmade. De 4 ani sunt și mămică de fetiță, pe nume Eva-Mihaela.

2. De ce voluntariat, de când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?

Poate că mulți oameni simt că făcând voluntariat, schimbă comunitățile în care trăiesc. Adevărat, dar pe langă acest lucru, voluntariatul te ajută să te schimbi în primul rând, pe tine. Crești, înveți de la oamenii cu care intri în contact, înțelegi și conștientizezi importanța lucrurilor pe care le faci, dăruiești și primești totodată.

Prima experință de voluntar a fost prin anul 2015, la noi în Orange, atunci când am participat la Sandwich Day. Am făcut 70 de clătite, pe care le-am terminat pe la ora 3 a.m. Am reușit să strângem în jur de 800 lei, banii au mers către o familie cu doi copii. M-a impresionat tare de tot scrisoarea facută de băiețelul mare din familie, scrisoare în care ne mulțumea pentru gestul nostru.

3. Ce te-a motivat să te implici în programul Susține un ONG?

Sora mea Mara este cea care m-a motivat să mă implic în programul Susține un ONG. Ea lucrează de mai bine de 13 ani în ONG-uri ca Fundraiser și Manager de comunicare, iar în prezent este Manager de Proiect. La acel moment, lucra la Asociația Lumina din Bacău, o organizație neguvernamentală locală, care oferă îngrijiri paliative pediatrice.

Întotdeauna m-am intrebat cum poate să ducă atât de multă încărcătură emoțională și cum arată o zi de muncă la ea la servici. Nu este ușor să lucrezi cu copiii bolnavi și cred că e tare provocator, în general să lucrezi în beneficiul celor mai puțin norocoși. Vezi multă durere, sărăcie, părinți care nu știu ce pot sa facă pentru copii lor și încotro să apuce. Să sprijini copiii cu boli incurabile, cărora medicii nu le mai dau șanse, este o cauză ce trebuie susținută, mai ales că doar 10% dintre pacienții cu boli incurabile din România, primesc asistența de care au nevoie.

4. Care a fost cea mai mare provocare a proiectului și cum ai reușit să o depăsești?

Timpul scurt de implementare a fost o provocare pe parcursul proiectului. Am depășit provocarea așa cum face orice echipă bună, împarte proiectul pe bucăți și asta ne-a ajutat mult să fim gata la timp.

5. Descrie în 3 cuvinte experiența acestui proiect pentru tine.

Magie, speranță, șansă.

6. La final, te rugăm să transmiți un mesaj pentru colegi, în calitate de ambasador al programului Susține un ONG!

Dragi colegi, vă recomand să vă implicați în acest program, mai ales dacă cunoașteți organizații sau persoane care au nevoie de sprijin pentru a finaliza proiecte caritabile și de voluntariat. Să lăsați deoparte preconcepția „eu sunt doar un om, ce pot face eu pentru un ONG?” Implicați-vă! Nu se știe niciodată, cine vă mai vede și vă întinde o mână de ajutor,  vouă și ONG-ului pe care îl susțineți.

Dăruieşte o Şansă! - Asociaţia Lumina
Proiectul „Dăruieşte o Şansă!” a oferit şedinţe de hipoterapie, sedinţe de terapie prin muzică pentru relaxarea musculaturii şi diminuarea stărilor de anxietate, sedinţe de terapie prin pictură şi culoare pentru 35 de copii diagnosticați cu boli incurabile.