De vorbă cu Dănuț Bogdănoiu, ambasador Susține un ONG!

/ /
De vorbă cu Dănuț Bogdănoiu, ambasador Susține un ONG!

ambasador Susține un ONG

Ideea proiectului meu s-a conturat în magazinul Orange din Focșani la o discuție cu un client (întâmplător, directorul Crucea Roșie Vrancea), în timp ce ajutam o colegă să facă setarile pentru un smartphone.  


Dănuț Bogdănoiu | Shop Manager | Orange România

Motto: „Fără muzică, viata ar fi o greșeală” (Nietzsche)
Hobby:  muzica
În echipa Orange din: septembrie 2017
Proiecte coordonate în cadrul Susține un ONG: “Egal Clubul Copiilor Vrancea”

1.  Dragă Dan, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Pentru început, te rugăm să te prezinți, vrem să te cunoaștem mai bine.

Numele meu este Dan Bogdănoiu, am 40 de ani, sunt căsătorit, am 2 copii (Darius și Sofia). Sunt o persoană ambițioasă, care reușește să facă aproape tot ce își propune.

2. De ce voluntariat, de când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?

Întotdeauna mi-a plăcut să mă implic prin prisma job-ului în activități colaterale prin care am ajutat diverse persoane sau organizații. Prima mea experiență a fost în anul 2007, la inundațiile din Tecuci, județul Galati. Am continuat în 2013 în Tulcea (în cadrul unui proiect cu liceele din acest oras) și iată-mă acum în 2019, implicat în cadrul unui proiect social în Vrancea, prin inițiativa Clubul EGAL, susținută de Fundația Orange.

3. Ce te-a motivat să te implici în programul Susține un ONG?

Ideea proiectului s-a conturat în magazinul Orange din Focșani la o discuție cu un client (întâmplător, directorul Crucea Roșie Vrancea), în timp ce ajutam o colegă să facă setările pentru un smartphone. Ca și concluzie, motivația principala a fost faptul că am reușit să ajutăm copii cu posibilități materiale reduse, să aibă contact cu tehnologia și să beneficieze de acces la internet.

4. Care a fost cea mai mare provocare a proiectului și cum ai reușit să o depăsești?

După cum știm cu toții, în secolul vitezei, timpul este cea mai mare provocare pentru mulți dintre noi, dar cu o mai bună organizare, am reușit să duc la capăt contribuția mea în acest proiect. Le-am arătat copiilor cum se folosește o tabletă, cum instalăm o aplicație, cum se accesează un site și alte tips & tricks-uri. Ar mai fi de luat în calcul și birocrația, în cazul nostru, încă așteptăm racordarea clublui la energie electrică.

5. Descrie în 3 cuvinte experiența acestui proiect pentru tine.

Încredere, perseverență, bucurie.

6. La final, te rugăm să transmiți un mesaj pentru colegi, în calitate de ambasador al programului Susține un ONG!

Să oferi bucurie este un sentiment pe care nu-l poți descrie în cuvinte, dar care merită să-l trăiești zilnic!

Egal - Crucea Roșie – filiala Vrancea
40 copii/elevi din medii defavorizate și zona marginalizată ale municipiului Focșani vor participa la ateliere educative în vederea diminuării riscului de abandon școlar prin înființarea și organizarea unui centru educaţional.