De vorbă cu Oana Doagă, ambasador Susține un ONG!

De vorbă cu Oana Doagă, ambasador Susține un ONG!

ambasador Susține un ONG

Dacă auziți de vreun proiect cu care rezonați, care vi se pare că ar aduce valoare adăugată în orice arie, nu ezitați, îmbrățișați-l, ajutați-l să devină realitate! Nu veți regreta nici o secundă!

Oana Doagă| Bid Coordinator| Orange România

Motto: nu am un citat preferat, mă ghidez însă după principiul de a face bine, de a fi bine cu mine și cu oamenii din jurul meu
Hobby: călătoriile peste mări și țări, cu cât mai departe, cu atât mai bine
În echipa Orange din: din anul 2004
Proiect coordonat în cadrul Susține un ONG: “CLICK și Ajungem mari”
Click si Ajungem Mari_Fundatia Orange_Sustine un ONG

1.  Dragă Oana,  îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Te rugăm să te prezinți pe scurt, vrem să te cunoaștem mai bine.

Fac parte din echipa B2B și coordonez o multitudine de proiecte mai mici sau mai mari, ce au ca scop licitațiile naționale și internaționale lansate de diferiți clienți, instituții ale statului și companii multinaționale. Pe langă activitatea de zi cu zi, îmi hrănesc partea creativă scriind articole și stiri pe care le public pe pagina de intranet a departamentului, iar partea spirituală, făcând voluntariat.

2.  De ce voluntariat, de când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?

În noiembrie 2019, am împlinit 15 ani de când sunt în companie, 15 ani în care am învățat foarte multe lucruri folositoare, printre care și cel de a face voluntariat. Îmi amintesc cu drag acțiunile de plantare de copaci sau cursele la care am alergat pentru diferite scopuri caritabile. Voluntariatul cu Orange a fost doar începutul, între timp activitățile mele și-au mărit arealul, acum petrec timp cu copiii din centrele de plasament, cu cei cu afecțiuni oncologice, dar și cu batrânii singuri. Mai mult, împreună cu o gașcă de oameni minunați, construim o căsuță pentru o mamă singură și cei 6 copii ai ei.

3.  Ce te-a motivat să te implici în programul Susține un ONG?

Sunt 2 ani de cand fac voluntariat pentru Ajungem Mari (asociația pentru care am câștigat finanțarea în 2019, în cadrul Susține un ONG), timp suficient să o cunosc bine pe Iarina, persoana care a dat viață acestei asociații în 2014, cu fonduri 0.

O admir mult, este cea mai implicată și altruistă persoană pe care o cunosc, iar proiectele pe care le-a inițiat și le-a sutinut de-a lungul timpului au răspuns concret celor mai stringente probleme cu care se confruntă copiii din centrele de plasament. În acest context, motivația a venit singură și cu putere, tocmai pentru că sunt parte din echipa Ajungem Mari, stiu ce activități fac zi de zi, cât de tare se străduiesc și cât suflet pun în fiecare proiect, atât pentru copii, cât și pentru voluntarii lor.

4.  Care a fost cea mai provocare pe parcursul proiectului și cum ai depășit-o?

Scrierea efectivă a proiectului, provocarea de a așterne în formularul template informații cât mai “catchy” despre el, de a-i sintetiza cât mai bine esența, constient că lucrurile pe care vrei să le faci prin acel proiect sunt minunate, că vor pune o carămidă importantă la viitorul unor copii care au cu adevărat nevoie.

Provocarea este cu atât mai mare cu cât știi că vei concura cu alte câteva zeci de proiecte la fel de frumoase, pe care le-ai susține și tu dacă ai putea. Totuși al tău e mai cu “moț”, mai frumos, iar provocarea este să transmiți și juriului acest lucru,
în condițiile în care ai o singură șansă sa impresionezi ca să fii printre cei aleși. În a depăși această provocare, am avut un ajutor de neprețuit din partea echipei Ajungem Mari, oameni cu multă experiență în scrierea proiectelor.

5.  Descrie în 3 cuvinte experiența acestui proiect pentru tine.

Bucurie, emoție, încredere.

6. La final, te rugăm un mesaj pentru colegi, în calitate de ambasador al programului Susține un ONG.

Am citit de curând într-o carte (Big Magic de Elizabeth Gilbert) o teorie foarte interesantă despre cum iau naștere ideile. Ele circulă libere prin Univers, în căutarea unei persoane cu care să rezoneze și care ulterior, să le transforme în realitate. Aș vrea sa extrapolez această teorie și către ideile pentru proiectele din programul “Susține un ONG”.

Cu siguranță, sunt multe ONG-uri în jurul vostru, cu multe idei frumoase care merită să fie puse în practica. Astfel, dacă auziți de vreun proiect cu care rezonați, care vi se pare că ar aduce valoare adăugată în orice arie, nu ezitați, îmbrățișați-l, ajutați-l să devină realitate! Nu veți regreta nici o secundă!

CLICK și Ajungem Mari - Asociația Lindenfeld
Prin acest proiect 80 de copii și tineri instituționalizați din București și Râmnicu Sărat vor participa la cursuri de utilizare a calculatorului și Internetului, dar şi a unor cursuri online de limbă engleză.