De vorbă cu Raluca Niță, ambasador Susține un ONG!
Stă în puterea voastră să schimbați niște lucruri în bine. Susținerea unui ONG e o experiență care vă va schimba atât pe voi, cât și pe cei din jurul vostru.
Raluca Niță | Head of Residential Unit | Orange România
Motto: Nu am. Am însă o promisiune față de mine: să nu îmi fie frică să fiu cine sunt și să mă și bucur de asta.
Poreclă: aveam la 15 ani, am mai crescut :)
Hobby: să descopăr ceva nou: oameni, locuri etc.
În echipa Orange din: anul 2002
Proiecte coordonate în cadrul Susține un ONG: “Doctor cu 4 lăbuțe”
1. Dragă Raluca, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Pentru început, te rugăm să te prezinți, vrem să te cunoaștem mai bine.
Sunt Raluca, am 40 de ani, am crescut în Turnul Severin, m-am maturizat în Timișoara și apoi am venit la București să continui cu stil :). Sunt căsătorită, am o fetiță de 4 ani și 2 pisici, mai bătrâne un pic. Îmi place să am oameni în jurul meu, mereu glumim ca la noi acasă e ca în gară.
Înainte de copil, ziceam că ce ma descrie cel mai bine e următoarea imagine: pe un scaun de avion, cu căștile în urechi, o carte în mână și aparatul foto lângă. Încă mă pasionează aceste lucruri, doar că acum le fac mai rar.
2. De ce voluntariat, de când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?
Prima experiență a fost la Timișoara, alături de colegii mei din Customer Service.
În fiecare lună decembrie, strângeam bani și cumpăram diverse pentru copii, ulterior pentru bătrânii cu cele mai mici pensii din Timișoara.
Această a doua experiență m-a marcat profund. Dacă în centrele de copii și bătrâni toată lumea dona de sărbători, bătrânii aceștia singuri erau uitați. Singuri, în frig, fără mâncare. Mergeam direct la ei acasă și le duceam plase cu alimente. Colegii mei din Timișoara încă păstrează această tradiție, de a ajuta la final de an. Cam așa a început și o dată ce faci asta, nu poți să nu continui.
3. Ce te-a motivat să te implici în programul Susține un ONG?
Bugetul :). Am văzut anunțul și am zis că e păcat să nu încerc. Știam despre proiectele Fundației Orange și am crezut că pot fi parte din asta. Am contactat
o fostă colegă de facultate care are 3 câini utilitari și de aici lucrurile au evoluat rapid și frumos (apropos, nu mai țineam legătura cu ea, dar o urmăream pe Facebook și
m-a impresionat ce face).
4. Care a fost cea mai mare provocare a proiectului și cum ai reușit să o depășești?
Categoric vizita la Magic Camp. Am mers acolo terminată psihic în avans. Mă așteptam la ce e mai rău, la o atmosferă apăsătoare, la copii suferinzi, la tristețe și lipsă de speranță. Însă ce am descoperit și am trăit acolo a fost exact opusul. Și a fost copleșitor. Ceea ce fac acei oameni acolo este minunat. Nimeni nu era trist, copiii au fost foarte fericiți să interacționeze cu cățeii noștri, au râs, s-au jucat.
5. Descrie în 3 cuvinte experiența acestui proiect pentru tine.
Emoție, speranță, recunoștință. Pe ultimul vreau să îl explic. E recunoștința mea, nu a beneficiarilor. Sunt recunoscătoare pentru că am putut face asta, pentru experiențele pe care le-am trăit și sunt recunoscătoare pentru familia și viața mea. Am învățat să le apreciez mai mult.
6. La final, te rugăm să transmiți un mesaj pentru colegi, în calitate de ambasador al programului Susține un ONG!
Dragii mei, dacă citiți acest interviu înseamnă că deja vă gândiți la ce face Fundația Orange. Însă Fundația Orange e si despre și cu voi, restul angajatilor și stă în puterea voastră să schimbati niște lucruri în bine. Credeți-mă, susținerea unui ONG e o experiență care vă va schimba atât pe voi, cât și pe cei din jurul vostru. La mine așa a fost!