O cale către o viață normală - Asociația Terapeutică de Intervenție, Psihoterapie Individuală și Comportamentală

/ /
O cale către o viață normală - Asociația Terapeutică de Intervenție, Psihoterapie Individuală și Comportamentală

Susține un ONG 2023

Proiect susținut de Marian Mihai

Proiectul “O cale către o viață normală” – program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist” vizează crearea unui cadru favorabil care să contribuie la creşterea şanselor de integrare socială a copiilor şi tinerilor cu TSA, prin diagnosticare precoce şi acces la servicii, programe de recuperare şi asistenta specializată, și creșterea capacității profesioniștilor și familiilor de a susține intervențiile specializate.

O astfel de suferință, o astfel de neputință mișcă și munții din loc, dar sufletul unui om? Oricine intră în contact cu astfel de persoane, mai ales când aceștia sunt copii, știe în sufletul și în mintea lui că trebuie să facă tot ce depinde de el pentru a ajuta și pentru a susține o astfel de cauză.

Marian Mihai, Specialist support @Orange Romania Communications


A.T.I.P.I.C. este o asociație înființată în anul 2018, specializată în terapia, recuperarea și maximizarea potențialului copiilor cu TSA și întârziere în dezvoltare, precum și pe acordarea de sprijin psiho-emotional familiilor acestora. În cele două centre A.T.I.P.I.C. sunt în terapie aproximativ 70 de copii cu autism. Prin terapie ABA, VB (verbal-behaviour), art terapie și logopedie, se obțin rezultate care variază de la corectarea limbajului până la stabilitatea comportamentului și reducerea stereotipiilor, scopul final fiind adaptarea și inserția socială corespunzătoare vârstei copilului.