De vorbă cu Ioana Grigore, ambasador Susține un ONG!

De vorbă cu Ioana Grigore, ambasador Susține un ONG!

ambasador Susține un ONG

Dacă am putea fiecare să contribuim la a crea contexte mai favorabile pentru cei mai puțin norocosi, putem schimba lumea.

Ioana Grigore | HR Manager | Orange Services

Motto: „No one can beat the one who never gives up”
Hobby: outdoor activities, reading, handcraft
În echipa Orange din: anul 1999
Proiect coordonate în cadrul Susține un ONG: “Viitor la cuptor”

1.  Dragă Ioana, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Pentru început, te rugăm să te prezinți, vrem să te cunoaștem mai bine.

Sunt Ioana, lucrez în HR, îmi plac oamenii, provocările și rezultatele. Fac sport, citesc și călătoresc, crezând cu tărie că zilele petrecute în natură au puteri magice asupra noastră. Găsesc că am jobul ideal: fac ceea ce-mi place într-un mediu provocator, cu oameni calificați, inteligenți și dedicați.

2. De ce voluntariat, de când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?

Am avut mereu prietenii și familia alături, am avut resursele necesare pentru a mă dezvolta, pentru a experimenta și în general, lucrurile s-au legat. Și știu că nu este pentru toți la fel, din diverse motive și contexte independente de strădania fiecăruia dintre noi. Altfel spus, dacă am putea fiecare să contribuim la a crea contexte mai favorabile pentru cei mai puțin norocosi, chiar putem schimba lumea. Nu stiu când și de ce am făcut primul gest, dar știu că în mod regulat am grijă sa contribui prin timpul alocat pentru alții și prin donații diverse.

3. Ce te-a motivat să te implici în programul Susține un ONG?

E simpatic, stiu, însă cred că ceea ce numim “coincidențe“ sunt cumva semne pentru oportunități de a crește. Așa a fost și de data asta. Am dat în curtea școlii unde învață fiul meu, peste o persoană care povestea despre școala în care lucra: o școală de la capătul sudic al Bucureștiului, cu o programă specială, dedicată copiilor  hipoacuzici, dar și cu diverse forme de handicap mental. Văzusem emailul de anunț pentru program și mi s-a părut “a perfect match”. Și așa a și fost :)

4. Care a fost cea mai mare provocare a proiectului și cum ai reușit să o depăsești?

Mulți dintre noi suntem crescuți ca profesioniști în medii similare Orange. Există însă o lume largă în afară, largă și foarte aproape de noi. Am dat deci peste 2 feluri diferite de a lucra (și aici mă refer la sistemul de valori care ne definește ca profesioniști): 1) angajații din mediul public unde am găsit lentoare, birocrație și chiar o etică îndoielnică și 2) antreprenorii, oameni pentru care există puține bariere, puțină toleranță pentru explicații și provocarea intensă a zonei de aliniere, corespundere legală sau de alt fel. Pentru ei este multă acțiune. Astfel, provocarea mea fost să păstrez pe linia de plutire în acest hățiș sistemul meu de valori profesionale. Am reușit ascultând, explicând, arătând, convingând și rar de tot, impunând.

5. Descrie în 3 cuvinte experiența acestui proiect pentru tine.

Dezvoltare, impact, satisfacție.

6. La final, te rugăm să transmiți un mesaj pentru colegi, în calitate de ambasador al programului Susține un ONG!

Pentru cei care au cauze de suflet, voința de a schimba și determinarea de a acționa doar să ne fie îndrumători nouă celorlalți. Pentru cei  - cred mulți – ca mine, vreau doar să le recomand experiența unui astfel de proiect – fie el și neselectat în final pentru o finanțare. De ce? Sunt mii de motive: aș scrie pagini multe și nu cred că pot să acopăr tot. Dar dacă pentru nimic altceva, măcar pentru posibilitatea ca într-o zi oarecare precum asta, din senin, cineva să-ți amintească că gestul tău se pune.

Viitor la cuptor - Asociaţia Omnia Comunitară
Prin acest proiect s-a creat un mini-laborator de producţie a pastelor făinoase unde peste 200 de elevi cu dizabilități mentale au participat la activitățile de producție.