De vorbă cu Mădălina Pavel, ambasador Susține un ONG!

/ /
De vorbă cu Mădălina Pavel, ambasador Susține un ONG!

ambasador Susține un ONG

Indiferent de domeniu, fie că este legat de sănătate, educație, dezvoltarea unei comunități, fie de protejarea mediului, alege proiectul cu care tu rezonezi!  


Mădălina Florentina Pavel | Internal Communication Specialist | Orange România

Motto: „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” (Mahatma Gandhi)
Porecla: Am primit numeroase porecle de-a lungul timpului, însa cea mai dragă, cea care îmi aduce aminte de copilărie este „Pătrățel”  (de la renumita replică „Bravo, Pătrățel!”)
Hobby: Aici nu aș putea menționa unul singur deoarece am o listă destul de lungă, însă printre preferate se numără practicarea cu regularitate a unui sport (în top 3 am fotbalul, handbalul, jogging-ul), cititul (romanele polițiste sunt în top) și voluntariatul. Pentru că zâmbetele rezultate din faptele bune creează dependență.
În echipa Orange din: luna cadourilor 2016
Proiect coordonat în cadrul Susține un ONG: “Stand-up: educație pentru prevenirea HIV”
De vorba cu Madalina Pavel, ambasador Sustine un ONG!

💬Indiferent de domeniu, fie că este legat de sănătate, educație, dezvoltarea unei comunități, fie de protejarea mediului, alege proiectul cu care tu rezonezi! 💬 Continuam azi seria interviurilor cu o parte dintre colegii care au acceptat provocarea Sustine un ONG, program prin care Fundatia Orange incurajeaza angajatii Orange sa se implice activ in comunitate. "Astazi la vorbitor", Madalina Pavel, coordonatoarea proiectului "Stand-up: educatie pentru prevenirea HIV", derulat de Asociatia Semper Musica, o initiativa de informare a tinerilor din mediul rural pe marginea unor subiecte tabu, dar extrem de importante. Proiectul a castigat premiul I, la Gala Tinerilor editia 2019, organizata de Ministerul Tineretului si Sportului, in categoria "cel mai bun proiect din tara pentru sanatatea tinerilor". Până pe 7 februarie, toți angajații Orange pot înscrie in concurs un proiect social, pentru o finanțare de 32.000 lei. Mai multe detalii pe intranet, in sectiunea Noutati Fundatie. #SustineunONG #AlegeSaAjuti

Geplaatst door Fundatia Orange op Donderdag 9 januari 2020


1. Dragă Madălina, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Pentru început, te rugăm să te prezinți, vrem să te cunoaștem mai bine.

Pentru cei care mă cunosc, confirm încăpățânarea, empatia, entuziasmul și optimismul ca trăsături ce mă caracterizează, iar pentru cei care ma vor cunoaște acum, eu sunt Mădă, colega din departamentul de Comunicare Internă, cea care preferă ceaiul verde dimineața în loc de cafea, căreia nu îi este deloc comod să vorbească în public si care chiar acum iese din zona ei de confort, povestindu-vă câte ceva despre ea.

2. De ce voluntariat, de când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?

De ce voluntariat? Pentru că mă definește, deoarece orice implicare socială, orice faptă bună și orice zâmbet primit în urma unui ajutor oferit creează dependență și îmi încarcă bateriile pentru multe alte acțiuni ce pot îndrepta lumea. Neoficial, încă din perioada liceului, oficial, din anul 2014, de când fac parte din grupul fondator al unui ONG.

La o scurtă retrospectivă, pot spune că, atât prima experiență, cât și următoarele, au fost unice și la fel de covârșitoare pentru că au implicat copii, de la vârste fragede și până la vârsta adolescenței. Acești copii și tineri ne-au reamintit chiar nouă, voluntarilor, cum e să te bucuri zi de zi de cele mai simple lucruri.

3. Ce te-a motivat să te implici în programul Susține un ONG?

Am ales să mă implic din dorința de a face cât mai mulți copii și tineri din medii defavorizate să zâmbească din nou, dar și de a aduce un suflu nou în mentalitatea instituțiilor de învățământ din România.

ONG-ul pe care am ales să îl susțin împreună cu Fundația Orange se numește Asociatia Semper Musica și este una dintre cele mai active organizații din țară în domeniul prevenirii HIV, cu activitate în peste 29 de comunități din țară. Probabil, așa cum ați bănuit, proiectul finanțat militează pentru sănătatea tinerilor prin acțiuni de informare și de consiliere gratuită despre subiecte tabu din păcate, precum contracepția, folosirea corectă a prezervativului și transmiterea virusului HIV. “Stand-up: educatie pentru prevenire HIV” este numele acestui proiect și a fost desemnat cel mai bun din țară pentru sănătatea tinerilor, premiat cu locul I la Gala Tinerilor 2019, eveniment organizat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Cu ajutorul implementarii acestui proiect, aproape 5000 de liceeni din 15 instituții de învățământ din Botoșani și Iași au participat la ore de educație sexuală, fiind informați direct despre infecția cu HIV si contraceptie, 504 tineri din toață țara au fost consiliati gratuit prin intermediul aplicatiei WhatsApp si 30 de jocuri KIT “Stand-up: educație pentru prevenire HIV” au fost trimise către 30 de profesori din licee, unde au fost desfășurate sesiuni de informare. Astfel, liceenii au putut să identifice mai ușor factorii de risc care conduc la transmiterea virusului HIV, au învățat cum să se protejeze și ce reprezintă sau nu un pericol atunci când interacționează cu persoane purtătoare.

4. Descrie în 3 cuvinte experienta acestui proiect pentru tine.

Perseverență, prevenție și protecție.

5. La final, te rugăm să transmiți un mesaj pentru colegi, în calitate de ambasador al programului Susține un ONG!

Voi porni chiar de la motto-ul meu preferat: “Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” al lui Gandhi. Poate sună a clișeu, însă eu chiar cred cu tărie că în noi rezidă schimbarea, noi suntem cei care dăm tonul muzicii, noi construim firul epic al poveștii, noi alegem cum să ne implicam activ în comunitate.

Indiferent de domeniu, fie că este legat de sănătate, educație, protejarea mediului înconjurător, fie de cum se poate dezvolta o comunitate, alege proiectul cu care tu rezonezi! Susține un ONG!

Stand-up: educație pentru prevenirea HIV - Asociația Semper Musica
Prin intermediul unor sesiuni de educație pentru sănătate, care se îmbină cu elemente de stand-up comedy, proiectul „Stand-up: educație pentru prevenirea HIV” a informat despre HIV aproape 5.000 de tineri din 15 licee aflate în comunități rurale din Botoșani și Iași.