De vorbă cu Paul Ploscar, ambasador Susține un ONG!

/ /
De vorbă cu Paul Ploscar, ambasador Susține un ONG!

ambasador Susține un ONG

Cea mai mare temere a fost la început, despre cum voi scrie proiectul. A fost prima experiență de genul acesta și mi-am imaginat că lucrurile vor fi foarte complicate. Din fericire nu a fost deloc așa.

Paul Ploscar | Manager Smart Store Arad | Orange România

Hobby:  plimbările cu bicicleta, cititul (recomand Building Social Business pentru cei pasionati de voluntariat)
În echipa Orange din: anul 2004
Proiect coordonat în cadrul Susține un ONG: “Outdoor Lab”
Outdoor Lab Educatie Experientala in Natura

1. Dragă Paul, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Pentru început, te rugăm să te prezinți, vrem să te cunoaștem mai bine.

Bună, eu sunt Paul, am aproape 40 de ani și sunt căsătorit cu Delia, pe care am cunoscut-o pe când și ea lucra la Orange. Am un băiat de 8 ani și o fetiță de 6 ani. M-am născut la Bistrița, am crescut la Arad unde și locuiesc acum și sunt în echipa Orange de 16 ani. Am început să lucrez la Orange în Timișoara, în Customer, apoi am lucrat în Reșița și Târgu Jiu, iar de 11 ani, m-am întors la Arad unde sunt Smart Store Manager.

2. De ce voluntariat, de când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?

Am avut ocazia de când sunt la Orange, să particip la foarte multe cursuri, cele mai multe orientate spre dezvoltarea oamenilor. Cred că am devenit mult mai responsabil prin aceste experiențe, prin oamenii pe care i-am cunoscut, iar dacă acum 16 ani eram preocupat să îmi găsesc un concediu într-o țară mai mult sau mai puțin îndepărtată, după ce am avut copii, am început să mă gândesc cum pot face mai frumoasă comunitatea în care trăiesc. Prin voluntariat putem face viața frumoasă pentru oamenii care nu sunt la fel de norocoși ca și noi.

3. Ce te-a motivat să te implici în programul Susține un ONG?

Am cunoscut un ONG unde majoritatea voluntarilor erau elevi, am fost foarte impresionat de impactul pe care îl pot avea niște oameni atât de tineri, copii, cu experiență foarte puțină. Am considerat că asemenea organizații trebuie sustinute și am început să lucrez cu ei. Când am aflat despre programul Sustine un ONG, mi s-a părut incredibil să pot obține o asemenea finanțare și cred că oricine e implicat în voluntariat, ar vrea să participe.

4. Care a fost cea mai mare provocare a proiectului și cum ai reușit să o depășești?

Cea mai mare provocare, de fapt cea mai mare temere a fost la început, despre cum voi scrie proiectul. A fost prima experiență de genul acesta și mi-am imaginat că lucrurile vor fi foarte complicate. Din fericire nu a fost așa, cerintele au fost clare de la început și asta m-a ajutat să câștig concursul de proiecte chiar dacă nu aveam experiență.

5. Descrie în 3 cuvinte experiența acestui proiect pentru tine.

Energie, responsabilitate, recunoștință. Proiectul cu care am câștigat a însemnat munca cu copii, iar eu mă "umplu" de energie cand sunt ]n jurul copiilor. Sunt foarte recunoscător că am reușit să contribui în felul acesta la binele comunității din care fac parte. Cred ca fiecare avem responsabilitatea de a încerca să facem lucrile mai bune în jurul nostru.

6. La final, te rugăm să transmiți un mesaj pentru colegi, în calitate de ambasador al programului Susține un ONG!

Aplicați cu încredere la acest program! Sentimentele de împlinire și de satisfacție pe care le ai atunci când simți că faci bine sunt incredibile, iar prin acest program puteți începe sau puteți dezvolta orice proiect cu impact pozitiv în jurul vostru. Echipa Fundației Orange vă va ajuta pe parcursul proiectului, așa cum s-a întâmplat și în cazul meu. Veți vedea ce simplu este să faci bine.

Outdoor Lab - Asociaţia Outdoor Life
Proiectul a însemnat programe de „Educaţie Experienţială Outdoor prin Aventură” ca metodă didactică nonformală pentru 200 de elevi ce provin din medii sociale defavorizate sau elevi cu dizabilităţi.