De vorbă cu Valentin Costache, ambasador Susține un ONG!

/ /
De vorbă cu Valentin Costache, ambasador Susține un ONG!

ambasador Susține un ONG

Cred că este important ca fiecare dintre noi să deprindă noi responsabilități sociale, într-un mediu în care este atât de multă nevoie de implicarea societății. Satisfacția de a întoarce binele în societate este fantastică și o poți face și tu!  


Valentin Costache | Sales Support & Delivery Manager | Orange România

Multi ART in spital_Fundatia Inocenti_Fundatia Orange_Sustine un ONG
Hobby-uri: sportul / mișcarea
În echipa Orange din: anul 2008
Proiecte coordonate în cadrul Susține un ONG: “Multi-ART în spital”

1.  Dragă Valentin, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Pentru început, te rugăm să te prezinți, vrem să te cunoaștem mai bine.

Sunt angajat al companiei din anul 2008, în departamentul B2B și desfășor activități comerciale pentru clienții corporate și SME, prin intermediul a trei echipe: 1) echipa de licitații, cea care se ocupă de toate licitațiile naționale și internaționale la care Orange participă; 2) echipa de project management care are rolul de a coordona proiectele de optimizare procese ale departamentului; 3) echipa de sales support care sprijină canalele de vânzare în efortul administrativ.

2. De ce voluntariat, de când și cum a fost prima ta experiență de voluntar?

A venit cumva natural, atunci când am simțit nevoia să împărțim cu ceilalți o parte din ceea ce aveam. Împreună cu familia mea, m-am implicat în diverse activități sociale: donații de jocuri și jucării copiilor internați în secția de pediatrie oncologică a spitalului Fundeni, secția de ortopedie pediatrică a spitalului Obregia, dar și produse greu perisabile, haine, jocuri și jucării pentru Copacul cu fapte bune.

3. Ce te-a motivat să te implici în programul Susține un ONG?

Mi se pare firesc să ne implicăm în acțiuni sociale, iar Fundația Orange mi-a acordat prin programul Susține un ONG, oportunitatea de a face un pas mai departe: puteam face voluntariat la un nivel mai avansat, având rezultate cu un impact și mai mare decât ceea ce făcusem eu până în acel moment.

Mulțumim mult, Fundația Orange!
Peste 300 de copii internați la Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” au fost sprijiniți de Fundația Inocenți, Filiala București din luna mai și...

4. Care a fost cea mai mare provocare a proiectului și cum ai reușit să o depășești?

Cea mai mare provocare a fost momentul în care am participat ca voluntar la activități "Multi-art  în spital", căci interacțiunea cu micii pacienți poate fi foarte emoționantă. Bucuria lor în momentul în care sunt implicați în activități recreative este însă foarte satisfacătoare.

5. Descrie în 3 cuvinte experiența acestui proiect pentru tine.

Implicare, emoție, satisfacție.

6. La final, te rugăm să transmiți un mesaj pentru colegi, în calitate de ambasador al programului Susține un ONG!

Cred că este important ca fiecare dintre noi să deprindă noi responsabilități sociale, într-un mediu în care este atât de multă nevoie de implicarea societății. Satisfactia de a întoarce binele în societate este fantastică și o poți face și tu! :)

Multi-art în spital - Fundația Inocenți
Proiectul își propune să ofere terapie multisenzorială și activități educative pentru aproape 250 de copii internați la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din București, cu scopul de a-i ajuta să treacă mai ușor peste experiența bolii și a spitalizării.