E-book „Lumea prin Culoare și Sunet”

/ /
E-book „Lumea prin Culoare și Sunet”

Lumea prin Culoare și Sunet

Lansat în anul 2012, Lumea prin Culoare și Sunet este unul dintre cele mai importante programe de sponsorizare din România, dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz.

De-a lungul timpului, programul a demonstrat cum deficiența nu mai înseamnă limitare, iar tehnologia oferă oamenilor șansa la integrare socială și o viață autonomă. Astfel, soluțiile și proiectele finanțate cred în potenţialul oamenilor parte din acest grup vulnerabil şi îi ajută să își valorifice abilitățile prin accesibilizarea sistemelor existente și implicare în toate activităţile din societate.


Mai multe detalii

banner-eBook-LPCS-2020-update

Împreună, construim o lume a șanselor egale

Dacă dorești să contribui la incluziunea socială a persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România, atunci împărtășeste acest e-book și cu prietenii tăi.

Împreună, construim o lume a șanselor egale. Îți mulțumim pentru implicare!

Descarca pdf

Testimoniale

dan-patzelt-400

„Din 2013, visăm la platforma de e-learning în care un părinte să creeze facil imagini pentru copilul lui, un profesor să-și facă materialele prin care să predea simultan într-o clasă specială și un adult nevăzător să învețe harta străzilor propriului cartier. Acum, la 7 ani după putem spune că, din nou, prin sprijinul acordat de către Fundația Orange România prin finanțarea proiectului „Tactile Printer One”, putem lansa pe piața globală primul produs de e-learning gratuit pentru nevăzători. Suntem la început de drum, dar ne propunem să facem istorie”.
- Dan Patzelt, Fondator Asociația pentru Dezvoltare Urbană

aurel-mototolea-400

„Prin intermediul ArheoTACT, ne-am dorit să oferim nevăzătorilor posibilitatea de a descoperi muzeul nostru. După finalizarea proiectului, am fost contactați de alte muzee din țară interesate și dornice să devină și ele accesibile acestei categorii de persoane cu resurse limite de cunoaștere într-o lume preponderent vizuală. Sperăm ca inițiativă noastră să fie replicată în cât mai multe instituții de cultură din România.”
- Aurel Mototolea, muzeograf și arheolog specialist, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

andreia-bruckner-400

“Lecțiile de istorie naturală sună altfel atunci când poți să auzi cum cântă păsările și să simți cu degetele forma lor. Prin proiectul “Ciripituri în natură” nu dorim să înlocuim manualele școlare, ci să oferim resurse suplimentare pentru a crea ore mai atractive pentru copiii care nu pot vedea documentare și au rareori ocazia de a se plimba prin pădure, ascultând păsările.”
- Andreia Bruckner, Vicepreședinte Asociația Tandem

„Cu toate că folosesc zilnic metroul către locul de muncă, Tandem Acces mă ajută foarte mult. Până la apariția lui, eram nevoit să apelez la bunăvoința oamenilor într-o stație atât de complicată, cum este cea de la Piața Unirii, de exemplu. Acum mă deplasez la metrou independent și am un sentiment de securitate pe care nu îl aveam în trecut.”
- Ioan Antoniu, kinetoterapeut

„De când mă știu, am plătit impozit pentru casă și pentru teren, doar că recent, fata noastră ne-a arătat site-ul Informare contra Discriminare și am văzut împreună câteva din filmările de acolo. Așa am aflat că legea în România spune că persoanele surde, ca mine și ca soțul meu, sunt scutite de acest impozit. Chiar a doua zi am fost împreună la primărie, am depus toate actele și acum nu mai este nevoie să plătim nimic.”
― Atena Ion, beneficiară platformă

„Astăzi am primit o lecție de viață. Am experimentat ceea ce înseamnă să „vezi” lumea din jurul tău cu ajutorul altor simțuri. Astfel, pentru câteva ore, am trăit în pielea celor persoanelor cu surdocecitate, cele care nu văd și nu aud. Recunosc că m-am simțit total pierdut. Am intrat într-o lume tare apăsătoare, de aceea cu atât mai mult puterea acestor oameni este de admirat.”
― Călin Goia, solist de muzică și ambasador proiect [Sensabilitate]


Lumea prin Culoare și Sunet în cifre

icons_0011_Layer-1

22

platforme online

icons_0010_Layer-2

3 773

copii tactile

icons_0009_Layer-3-1

10

centre de audiologie

icons_0008_Layer-4

6 101

materiale video

icons_0007_Layer-5

163

materiale audio

icons_0006_Layer-6

15

muzee și instituții

icons_0005_Layer-7

36

softuri asistive

icons_0004_Layer-8

2 249

echipamente

icons_0003_Layer-9

8

centre vocaționale în școli speciale

icons_0002_Layer-10

7 739

materiale scrise accesibilizate

icons_0001_Layer-11

20

aplicații și jocuri

icons_0000_Layer-12

6

universități


Incluziune prin tehnologie cu Fundația Orange

Știați că în țara noastră există peste 830.000 de persoane cu dizabilități, iar Bucureștiul este orașul cu cel mai mare număr de persoane cu deficiențe? Pentru aceste persoane, tehnologiile asistive sunt esențiale în viaţa de zi cu zi. Despre incluziune socială cu ajutorul tehnologiei, am vorbit pe data de 4 iunie 2019, când Fundația Orange a organizat în premieră în România, prima conferință de tehnologii asistive dedicate persoanelor cu deficiențe de vedere/auz.“Prin acest program am susținut proiecte de succes, unele în premieră la nivel european, precum prima aplicație de mobilitate la metrou pentru nevăzători (Tandem Acces) sau prima platformă de interpretare în timp real în limbaj mimico-gestual (Voci pentru mâini). În toți aceşti ani, am crescut împreună cu partenerii noştri, serviciile asistive oferite persoanelor cu dizabilități s-au diversificat, iar capacitatea organizațiilor de a veni cu proiecte inovative a crescut. În continuare, căutam parteneri de drum lung pentru proiecte de impact, acolo unde este atât de multă nevoie de ele”
- Dana Deac, preşedinte Fundația Orange

poza-dana-deac

Împreună, construim o lume a șanselor egale

Dacă dorești să contribui la incluziunea socială a persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România, atunci împărtășeste acest e-book și cu prietenii tăi.

Împreună, construim o lume a șanselor egale. Îți mulțumim pentru implicare!

Descarca pdf