Fundația Orange
  • Despre noi
  • Programe
  • Finanțare
  • Media
  • Contact
Silviu Humă

Silviu Humă

43 posts •
Presă 03/2019

Încep înscrierile Digitaliada

București, 7 martie 2019 Fundația Orange deschide concursul de selecție a 10 școli gimnaziale din mediul rural care vor fi incluse în programul de educație digitală – Digitaliada, începând cu anul școlar 2019-2020.

Noutate

START competiție școli Digitaliada!

Căutam 10 noi școli din mediul rural care vor fi incluse în program începând cu anul școlar 2019-2020. Înscrierea se face pe platforma www.digitaliada.ro, termen limită 31 martie 2019.

Redirecționează 3,5% către Fundația Orange!

Cu fiecare gest de susținere putem schimba lucrurile în bine. Dacă vrei să ni te alături, direcționează 3.5% din impozitul pe venit Fundației Orange.

Presă 02/2019

150 de copii cu deficiențe, ajutați de Dr. Peștișor prin terapie multisenzorială

Dalnic, Covasna, 4 februarie 2019 150 de copii cu deficienţedin județele Covasna și Brașov au beneficiat de sesiuni gratuite de terapie multisenzorială prin proiectul „Dr. Peștișor – terapeutul copiilor”. Sesiunile au îmbinat terapia asistată

Noutate

De la 2% la 100%

2018 a fost un an cu proiecte diverse și interesante. Iar în 2019 numărăm proiectele tot împreună. Descarcă formularul 230 de aici, completează-l cu datele tale și semnează-l, apoi trimite-l prin poștă către administrația financiară de care aparții.

Presă 01/2019

Peste 80% dintre adolescenții din 15 licee din zona Moldovei nu discută cu părinții despre sex sau contracepție

Bucureşti, 22 ianuarie 2019 82% dintre elevii de liceu discută rar sau niciodată cu părinții despre debutul vieții sexuale, iar 89% discută rar sau niciodată despre folosirea unui prezervativ, arată un studiu al

Presă 12/2018

Legislaţia explicată persoanelor cu deficiențe de auz prin platforma „Informare Contra Discriminare”

Buzău, 5 decembrie 2018 Peste 24.000 de persoane cu deficiențe de auz pot înțelege mai bine legislația națională și procedurile de lucru ale instituțiilor, cu ajutorul platformei „Informare Contra Discriminare”. Proiectul pune

Lumea prin Culoare și Sunet

Fondul de finanțare Lumea prin culoare şi sunet este deschis organizaţiilor neguvernamentale pentru proiecte ȋn beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere și/sau de auz.

Presă 11/2018

Concursul #Digitaliada dă startul înscrierilor

Bucureşti, 22 noiembrie 2018. Fundația Orange lansează concursul naţional #Digitaliada, care premiază cele mai bune materiale digitale educaționale pentru ciclul gimnazial. Concursul este structurat pe trei categorii: Aplicații software, Conținut digital de tip

Presă 11/2018

8 licee din Moldova învață despre HIV prin jocuri educaționale

Bucureşti, 18 noiembrie 2018 Opt licee din județele Botoșani și Iași vor fi dotate cu jocuri educaționale nonformale într-o campanie de informare a adolescenților cu privire la protejarea împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Presă 09/2018

Nevăzătorii din România învață Istoria prin Sunet și Atingere

București, 12 septembrie 2018 Începând cu anul școlar 2018-2019, toți elevii deficienți de vedere pot învăța istoria României după metode adaptate unui învățământ modern, incluziv, în format digital și interactiv ori senzorial. Astfel,

Presă 06/2018

Premieră în România - interpretare mimico-gestuală la distanță, prin apeluri video

București, 7 iunie 2018 Astăzi se lansează în premieră națională o aplicație mobilă și totodată o platformă web prin care persoanele cu deficiență de auz din România pot apela video un interpret, pentru

Presă 05/2018

Atelier de Urbanism pentru nevăzători, demers pentru un #BucureștiIncluziv

București, 16 mai 2018 Clubul de Mobilitate Urbană Senseability este singurul club unde persoanele cu deficiențe de vedere învață cum să se descurce într-un oraș puțin accesibilizat, așa cum este Bucureștiul, unde fiecare

Susține un ONG

Dr. Peștișor: terapeutul copiilor - Centrul Cercetări Subacvatice

Proiectul a oferit sesiuni terapeutice gratuite, care au îmbinat terapia asistată de animale (cu crapi koi și carași aurii), meloterapia (terapie prin muzică) și unele elemente ale hidroterapiei, pentru peste 150 de copii cu diverse tipuri de deficiențe din județele Brașov și Covasna.

Susține un ONG

Generația Z în acțiune

Printr-un program de workshop-uri desfășurat de 4 mentori din cadrul Orange, 10 tineri din Târgu Mureș au fost mobilizați să devină, la rândul lor, traineri pentru elevii de gimnaziu din comuna Sângeorgiu, Județul Mureș.

Centrul Digital pentru Femei - București

Women’s Digital Centers este un program de educație digitală pentru femei aflate în situații vulnerabile, fără venituri și cu un nivel scăzut de educație, prin care beneficiază gratuit de cursuri de alfabetizare digitală și de dezvoltare personală și profesională.

Susține un ONG

Stand-up: educație pentru prevenirea HIV - Asociația Semper Musica

Prin intermediul unor sesiuni de educație pentru sănătate, care se îmbină cu elemente de stand-up comedy, proiectul „Stand-up: educație pentru prevenirea HIV” a informat despre HIV aproape 5.000 de tineri din 15 licee aflate în comunități rurale din Botoșani și Iași.

Susține un ONG

Cinema pentru Pitici - Asociația de Medicină pentru Sănătate Publică

Peste 500 de părinți și copiii lor, internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” au participat la activități de relaxare, unde au vizionat desene animate și au participat la diverse jocuri tematice, împreună cu voluntarii proiectului.

Susține un ONG

GreenIMPACT – Antreprenoriat Verde - Fundația Noi Orizonturi

În cadrul cluburilor GreenIMPACT, copii și tineri au învățat să aprecieze patrimoniul natural și cultural al locurilor în care s-au născut, să identifice comori locale, să implementeze proiecte care să le pună în valoare și să dezvolte comunitatea locală.

Susține un ONG

România Prinde Aripi - Societatea Ornitologică Română

Societatea Ornitologică Română și voluntarii din București, Iași, Cluj și Timișoara s-au implicat în acțiuni de sprijinire a speciilor de păsări din parcuri, prin construirea și amplasarea de hrănitori, dar și prin asigurarea resurselor de hrană pentru păsările sedentare, în timpul iernii.

Susține un ONG

Doctor cu 4 lăbuţe - Asociaţia Clubul Câinilor Utilitari

Prin intermediul proiectului, 4 câini utilitari de terapie și echipa Asociației Clubul Câinilor Utilitari au realizat ateliere de lucru şi activităţi terapeutice pentru copii cu afecţiuni oncologice sau dizabilităţi (fizice, motorii şi vizuale).

Susține un ONG

Centrul de Pregătire Educaţională Remedială - Asociaţia Edusfera

Proiectul a îmbunătăţit rezultatele la Evaluarea Naţională ale copiilor cu risc de abandon şcolar din Cojasca (Jud. Dâmbăvița) prin ateliere educaţionale cu planuri de învăţare personalizate și evaluari complete şi individuale la matematică şi la limba română.

Susține un ONG

EduC - Asociaţia Merci Charity Boutique

Prin proiectul "EduC" s-a creat un laborator mobil pentru predarea experienţială a unor discipline STEM (science, technology, engineering, mathematics) - biologie, chimie, IT - pentru elevi din sate aflate în judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.

Susține un ONG

Together - Asociaţia Freedom Smile

Proiectul „Together” a avut ca scop crearea unei platforme online care să pună în legatură directă companiile sau persoanele ce doresc să doneze calculatoare sau alte obiecte IT, cu şcolile din mediul rural interesate să intre în lumea digitală.

Susține un ONG

Meloterapie şi Ritm - Asociaţia Şanse pentru toţi

În cadrul proiectului „Meloterapie şi Ritm”, 60 de copii cu probleme emoţionale sau cu dizabilităţi din Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr.1 din Targu Mureş au fost ajutaţi prin intermediul muzicii şi a ritmului, să îşi dezvolte anumite funcţii şi procese cognitive.

Susține un ONG

Împreună oferim sănătate - Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria

Peste 500 de persoane fără venituri şi asigurări medicale au fost beneficiarii a 1.536 de consultaţii gratuite în cadrul proiectului „Împreună oferim sănătate” realizat in scopul de a susţine persoanele dezavantajate să se reintegreze din punct de vedere social.

Susține un ONG

Semnele comorii - Asociaţia pentru Dezvoltarea Copilului şi a Familiei

Prin intermediul proiectului „Semnele comorii”, 60 de copii din cadrul Şcolii Gimnaziale Ferdinand I Bucureşti au interacţionat cu 40 de copii deficienţi de auz de la Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Auz ”Sfânta Maria” şi au învăţat să comunice unii cu alţii.

Susține un ONG

Outdoor Lab - Asociaţia Outdoor Life

Proiectul a însemnat programe de „Educaţie Experienţială Outdoor prin Aventură” ca metodă didactică nonformală pentru 200 de elevi ce provin din medii sociale defavorizate sau elevi cu dizabilităţi.

Susține un ONG

Educaţie digitală pentru copiii din Bosanci - Asociaţia Freedom Smile

Prin proiectul „Educaţie Digitală pentru copiii din Bosanci” a fost creat în Şcoala Gimnazială de acolo un Laborator Digital cu 15 calculatoare conectate la Internet și au fost organizate cursuri de informatică pentru elevi, profesori şi părinţi.

Susține un ONG

Ȋmpreună pentru viaţă - Asociaţia Aripi spre Viaţă

Proiectul şi-a propus îmbunătăţirea condiţiilor de tratament pentru copiii şi tinerii afectaţi de leucemie, cancere şi alte boli grave, prin folosirea unor echipamente moderne pentru administrarea tratamentelor cu citostatice şi a hidratării aferente.

Susține un ONG

Şanse pentru viaţă - Asociația Încredere

Proiectul a oferit terapie logopedică, terapie cognitiv-comportamentală, stimulare auditivă şi vizuală pentru a îmbunătăți accesul la educaţie pentru 20 de copii cu deficienţe de văz, auz, retard psiho-motor sau întârziere mentală înscrişi la Şcoala Specială Sfântul Vasile din Craiova.

Susține un ONG

Digitalizare pentru educaţie incluzivă - Şcoala Gimnazială nr. 190 Bucureşti

Ȋn cadrul școlii, a fost înfiinţat un laborator digital pe care rulează materiale digitale educative ce contribuie la o mai bună înţelegere şi aprofundare a materiei şcolare de către elevii cu deficiențe de văz și auz.

Susține un ONG

Natura fără bariere - Asociația de Educație și Cultură Outdoor

Proiectul „Natura fara bariere” a urmărit punerea în valoare a turismului montan rural din jurul Brașovului pentru persoane cu dizabilități și pentru familii cu copii prin crearea primului ghid de drumeţie pentru acest grup.

Susține un ONG

Dăruieşte o Şansă! - Asociaţia Lumina

Proiectul „Dăruieşte o Şansă!” a oferit şedinţe de hipoterapie, sedinţe de terapie prin muzică pentru relaxarea musculaturii şi diminuarea stărilor de anxietate, sedinţe de terapie prin pictură şi culoare pentru 35 de copii diagnosticați cu boli incurabile.

Susține un ONG

Mâini îndemânatice - Asociaţia Un strop de fericire

Proiectul „Mâini Ȋndemânatice” a ajutat 100 de copiii şi tinerii din centrele sociale şi centrele de plasament, dându-le o şansă să descopere care le sunt abilităţile practice şi cum şi le pot dezvolta.

Susține un ONG

Ȋmpreună pentru viaţă - Asociaţia Aripi Spre Viaţă

Proiectul a contribuit la îmbunătăţirea considerabilă a condiţiilor de tratament pentru 500 de copii şi tineri afectaţi de leucemie, cancere şi alte boli grave internaţi la Clinica de Pediatrie a I.C. Fundeni, prin achiziţionarea unei noi staţii de tratament ce cuprinde 3 infuzomate şi 1 injectomat.

Susține un ONG

Camera de stimulare multisenzorială - Asociaţia Pedia Pentru Sprijinirea Copiilor cu Deficienţe Neuropsihomotorii în parteneriat cu Centrul Medical de Recuperare Darin

57 de copii cu deficienţe senzoriale severe, cu probleme neurologice sau cu deficienţe locomotorii au beneficiat de şedinţe de stimulare vizuală, tactilă, cognitivă şi de logopedie într-o cameră multisenzorială special dezvoltată.

Susține un ONG

Fii activ! Fii creativ! - Fundaţia Solidaritate şi Speranţă filiala Săvineşti

40 de persoane din categorii sociale vulnerabile (femei, persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi) din comuna Săvineşti şi comunele înconjurătoare au beneficiat de ateliere de croitorie şi cursuri de antreprenoriat.

Susține un ONG

Educaţie pentru viitor - Asociaţia Stea, Satu Mare

169 de copii au participat la programe educative (ore de alfabetizare, ateliere de educaţie în sănătate, activităţi de dezvoltare a abilităţilor de viaţă şi educaţie comportamentală), şi la concursuri sportive şi ateliere civice în folosul comunităţii.

Susține un ONG

Şi copiii cu autism merg la școală - Asociaţia Ȋnvingem Autismul

Prin acest proiect, 30 de copii cu autism au participat la activităţi ȋn scopul de a fi integraţi ȋn școală, alături de copii cu o dezvoltare tipică, iar 150 de cadre didactice din București și din ţară au participat la activităţi de dezvoltare a cunoștinţelor și abilităţilor despre autism.

Susține un ONG

Transformă IT-ul în abilitate! - Asociaţia Credis

20 de persoane cu dizabilităţi locomotorii și deficienţe auditive au avut acces gratuit la cursuri de IT&C pentru tehnicieni de reţea, tehnicieni de calculatoare, tehnicieni help-desk.

Susține un ONG

Speranţă intr-o viaţă mai bună - Asociaţia Touched Collection

Am organizat cursuri de confecţionare a accesoriilor și a bijuteriilor ȋn vederea comercializării lor ȋn beneficiul a 65 de femei, victime ale violenței domestice.

Susține un ONG

Viitor la cuptor - Asociaţia Omnia Comunitară

Prin acest proiect s-a creat un mini-laborator de producţie a pastelor făinoase unde peste 200 de elevi cu dizabilități mentale au participat la activitățile de producție.

  • Termeni și condiții
  • Politica de confidențialitate
  • Finanţare
  • Contact
  • Fundaţia Grupului Orange
  • Despre Orange
  • Responsabilitate socială
  • Utilizarea in siguranța a internetului
  • Newsroom
  • Cariere
  • Noutăți
  • Facebook
  • Linkedin
  • Twitter
  • Youtube
Fundația Orange © 2023 | Cookie Settings