Fundația Orange
  • Despre noi
  • Programe
  • Finanțare
  • Media
  • Contact
Jena Denora

Jena Denora

112 posts •
Susține un ONG

#30dePași spre Casa Speranței - Fundația Hospice Casa Speranței

Proiect susținut de Raluca Marinescu Proiectul invită la o călătorie în 30 de pași spre Casa Speranței, pe parcusul anului 2022. Acesta este gândit pe trei paliere: conștientizare, educare și mobilizare la acțiune.

Presă 04/2022

Primul catalog tactil interactiv de psihopedagogie

Asociația pentru Dezvoltare Urbană lansează cu sprijinul Fundației Orange primul catalog tactil interactiv de psihopedagogie. „Catalogul accesibilizat de psihopedagogie” poate fi explorat tactil și auditiv, facilitând studiul independent pentru copiii cu deficiențe de vedere.

Presă 04/2022

Fii cel mai tare la Evaluare! Urmărește „Mate cu Digitaliada”

Fundația Orange a lansat o nouă serie de materiale video pentru elevii de gimnaziu care se pregătesc pentru Evaluarea Națională la matematică. Seria este formată din 10 episoade, primele cinci fiind disponibile pe canalul de YouTube al Fundației Orange, unde pot fi urmărite în mod gratuit.

Presă 03/2022

Concursul #Digitaliada anunță câștigătorii celei de-a șasea ediții

Fundația Orange anunță lista celor 10 câștigători ai concursului #Digitaliada 6.0, în care profesorii și elevii au avut ocazia să înscrie resurse educaționale digitale. Cele mai bune proiecte au fost premiate cu echipamente electronice și IT în valoare totală de aproximativ 8.900 de euro.

Presă 02/2022

Tactile Images lansează platforma de e-learning pentru profesorii și părinții copiilor nevăzători

Asociația pentru Dezvoltare Urbană lansează cu sprijinul Fundației Orange platforma de e-learning Tactile Images Learn, adresată profesorilor și părinților copiilor nevăzători care vor să creeze ușor materiale educaționale.

Presă 12/2021

Sensi și siguranța online

Fundația Sense Internațional România și Fundația Orange au lansat, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, proiectul „Sensi – siguranță online pentru copiii cu deficiențe senzoriale.

Presă 11/2021

Digitaliada, dublă recunoaștere în competiția internațională Engagement Makers

Digitaliada, programul Fundației Orange ce susține educația digitală din România, a câștigat două dintre cele cinci premii ale competiției internaționale Engagement Makers.

Presă 11/2021

Creează, inspiră și câștigă premii cool în cea de-a șasea ediție a concursului #Digitaliada

Fundația Orange dă startul înscrierilor pentru cea de-a 6-a ediție a concursului online #Digitaliada în care profesorii și elevii au ocazia de a crea resurse educaționale în format digital.

Presă 11/2021

Primul catalog tactil interactiv al județelor României

Asociația pentru Dezvoltare Urbană lansează cu sprijinul Fundației Orange primul catalog tactil interactiv al județelor României. „Catalogul accesibilizat al județelor României” poate fi explorat tactil și auditiv, facilitând studiul independent pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Presă 10/2021

Facem tehnologia digitală accesibilă tuturor

Accesul la oportunitățile oferite de lumea digitală ar trebui să fie egal pentru toți, indiferent de mediu, vârstă sau dizabilități fizice.

Centrul Digital pentru Femei - Iaşi

Centrul Digital pentru Femei de la Iaşi îşi propune să ofere sprijin pentru 90 de femei vulnerabile, să înceapă sau să continue planurile de antreprenoriat pentru micile lor afaceri sau să îşi dezvolte abilităţile digitale necesare pentru obţinerea unui nou loc de munca în domeniul digital.

Presă 09/2021

Fundaţia Orange susţine dezvoltarea abilităţilor digitale şi antreprenoriale pentru 90 de femei vulnerabile din Iaşi

Fundaţia Orange lansează un nou Centru Digital pentru Femei, în judeţul Iaşi şi susţine, alături de Asociația Fab Lab Iași, educaţia digitală şi antreprenorială a 90 de femei vulnerabile.

Presă 09/2021

Creeaza desene interactive pentru copiii nevăzători! – webinar deschis publicului

Asociația pentru Dezvoltare Urbană (ADU) vă invită la webinarul gratuit Image Creator - Cum creez desene interactive pentru copiii nevăzători. Image Creator este primul software din lume care permite crearea desenelor tactile interactive ce se autodescriu audio.

Presă 09/2021

„Centrul Digital pentru Femei” din Gârcini îşi deschide porţile

La „Centrul Digital pentru Femei” din Gârcini au început cursurile de alfabetizare digitală, în cadrul proiectului implementat de Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov.

Presă 07/2021

Analiză de accesibilitate a Potecii Biodiversităţii Urbane

Prin intermediul proiectului “Natura urbană: forme și sunete” va fi accesibilizat cel mai cunoscut traseu tematic din parc: Poteca Biodiversității Urbane. Pentru aceasta, a fost realizată o analiză de accesibilitate.

Presă 06/2021

Proiectul Digitaliada, finalist la Engagement Makers Award

Programul de educaţie digitală Digitaliada este finalist la prima ediție Engagement Makers Award, concurs de proiecte organizat la nivelul grupului Orange. Votul tău poate aduce proiectului Digitaliada un trofeu la Engagement Makers Award. Votează și tu Digitaliada!

Presă 06/2021

Quadrisfera de la Piscu, cameră multimedia unică în România, își deschide porțile

Quadrisfera de la Piscu, o cameră multimedia unică în România, a fost inaugurată vineri, 18 iunie, la Muzeul-Atelier Școala de la Piscu. Realizarea acestei instalații de tip caleidoscop face atractiv și memorabil meșteșugul olăritului de la Piscu pentru vizitatori, și în special pentru copii.

Presă 05/2021

Susţinere şi adaptare în timpul pandemiei

Fundația Orange anunţă lansarea Raportului anual 2020, an în care a investit peste 1,3 milioane de euro pentru susținerea comunității și îmbunătăţirea vieţii a 60.000 de beneficiari direcți şi a 720.000 de beneficiari indirecţi.

Presă 04/2021

Finanțare de 242.000 lei în 2021 pentru 7 proiecte Susține un ONG!

Juriul concursului de finanțare „Susține un ONG!” al Fundației Orange a selectat 7 proiecte sociale care vor fi susținute cu suma totală de 242.000 lei în 2021. Cele 7 proiecte câștigătoare vor fi implementate în decursul acestui an, iar angajații Orange vor avea rolul de coordonatori.

Susține un ONG

Hai la Rudăria! - Asociația Acasă în Banat

Obiectivul principal al proiectului este transformarea Țării Morilor de Apă într-o destinație turistică accesibilă, atractivă și sustenabilă pentru comunitatea locală.

Susține un ONG

Terapie 2.0 pentru recuperare - Fundația Inimă de Copil

Conceput ca un proiect pilot, proiectul urmăreşte îmbunătățirea recuperării fizice și dezvoltării cognitive pentru peste 30 de copii cu dizabilități, beneficiari ai Centrului de Recuperare al Fundației Inimă de Copil, prin videogames și cognigames, folosind un soft specializat.

Susține un ONG

#Împreună - Asociația Eu Respect

Proiectul urmărește îmbunătățirea incluziunii școlare a elevilor cu cerințe educaționale speciale din ciclul preșcolar și primar din 6 școli din mediul rural din județul Tulcea, implicând toți actorii angrenați în procesul educativ: profesori, părinți, copii, terapeuți ABA.

Susține un ONG

Egali pe apă - Asociația Door to Outdoor

Proiectul încurajează accesul la sporturi nautice pentru persoanele cu dizabilități din județul Bacău și din împrejurimi și promovează mișcarea și sportul pentru aceste persoane.

Susține un ONG

Quadrisfera de la Piscu - Școala de la Piscu/ Asociația Gaspar, Baltasar & Melchior

Prin intermediul acestui proiect, va fi amenajată o cameră multimedia de tip Quadrisferă, unică în România la Muzeul-Atelier Școala de la Piscu.

Susține un ONG

#AliațipentruEducație - Fundația World Vision România

Scopul proiectului este să încurajeze și să crească motivația, curiozitatea și creativitatea copiilor și a profesorilor implicați. Este o inițiativă ce își dorește să transfere abordarea în învățare din mediul de business în mediul școlar, prin facilitarea unei serii de workshopuri.

Susține un ONG

Muntele e șansa ta! - Asociația Montană Carpați

Proiectul oferă tinerilor care provin din zone montane defavorizate din județele Sibiu, Brașov, Vrancea, alternative pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul montan și instruire în ceea ce privește importanța dezvoltării sustenabile a patrimoniului montan din România.

Presă 04/2021

34 finanțatori-cheie își deschid datele cu privire la fondurile alocate sectorului ONG într-o platformă unică la nivel național

S-a lansat Platforma Donatorilor, aplicația care transparentizează datele despre finanțările din sectorul neguvernamental din România.

Presă 03/2021

10 resurse digitale educaționale câștigătoare la cea de-a cincea ediție a concursului #Digitaliada

Fundația Orange a anunțat lista celor mai bune 10 materiale educaționale digitale, premiate cu echipamente digitale performante în valoare de peste 8500 euro, la cea de-a cincea ediție a concursului #Digitaliada.

Presă 03/2021

Peste 300 de persoane diagnosticate cu scleroză multiplă incluse în proiectul „Centrul Solidaritatea”

Fundația Filantropia Timișoara, prin proiectul “Centrul Solidaritatea”, a oferit pentru mai mult de 20 de persoane diagnosticate cu scleroză multipla (SM) servicii medico-psiho-sociale complementare tratamentului medicamentos.

Presă 02/2021

Proiectul „Ambulanța pentru Monumente - Moștenim Dăruind” prezentat într-o broșură online

„Ambulanța pentru Monumente - Moștenim Dăruind” se finalizează prin publicarea online a unei broșuri de prezentare a activităților și rezultatelor.

Presă 02/2021

Peste 1000 de profesori prezenți la conferința „Educația în era digitală”

Peste 1000 de profesori din România și Republica Moldova au discutat, împreună cu experți în educație, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai organizațiilor nonguvernamentale active în domeniu, noi abordări ale învățării și soluții didactice în cadrul conferinței „Educația în era digitală”.

Presă 01/2021

Fundația Orange susține educația digitală a 430 de femei vulnerabile din județele Brașov și Sibiu

Fundația Orange extinde programul „Centru Digital pentru Femei” în două comunități vulnerabile, care se alătura primului centru deschis și funcțional încă din 2018 în București.

Centrul Digital pentru Femei - Sibiu

Acces la tehnologie și informație pentru 230 de femei vulnerabile din Valea Hârtibaciului, Sibiu, ce vor beneficia de cursuri gratuite de alfabetizare digitală, consiliere pentru dezvoltarea abilităților specifice, dar și de sfaturi pentru deschiderea propriei afaceri.

Presă 12/2020

Distanţaţi, dar cu inimile aproape

Fundația Orange s-a implicat în lupta împotriva pandemiei cauzate de noul coronavirus şi a investit în acest an peste 550.000 EUR în educaţie digitală, 400.000 EUR în proiecte de sănătate și peste 380.000 EUR pentru proiecte de incluziune socială şi susţinere a comunităţii.

Presă 12/2020

Concursul „Velocity for our Community” și-a desemnat câștigătorii

6 cluburi de robotică vor fi înființate în școlile cu echipe câștigătoare ale concursului „Velocity for our community”. Fiecare școală va primi câte un kit de robotică LEGO, iar 60 de elevi vor avea parte de consiliere, mentorat și seminarii interactive, pe teme de robotică.

Presă 12/2020

Primul manual digital de limba semnelor române

Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbaj Mimico-Gestual (ANIALMG) şi Fundaţia Orange lansează în premieră naţională primul manual digital de limba semnelor române, ce vine în întâmpinarea nevoilor de învățare ale celor peste 2000 de elevi surzi şi profesorilor acestora.

Presă 12/2020

12 mori de apă reabilitate și 3 noi trasee turistice amenajate de 160 de voluntari

Asociația Acasă în Banat și Fundația Orange au reușit sa susțină 3 comune din judeţul Caraș Severin, aflate în dificultate, prin punerea în valoare a morilor de apă din punct de vedere turistic, oferind un model alternativ și sustenabil pentru dezvoltarea locală.

Solidarity FabLab - Iași

Fundația Orange a lansat un nou program dedicat incluziunii sociale cu ajutorul tehnologiei digitale, în parteneriat cu Asociația Fab Lab Iași: primul centru Solidarity FabLab din România.

Presă 11/2020

90 de tineri vulnerabili vor lucra cu cele mai noi tehnologii la primul Solidarity FabLab din România

Fundația Orange continuă proiectele de incluziune socială cu ajutorul tehnologiei digitale și lansează un nou program dedicat acestei cauze, în parteneriat cu Asociația Fab Lab Iași: primul centru Solidarity FabLab din România.

Presă 11/2020

e-Sense - software pentru educația copiilor cu surdocecitate

Anunţăm lansarea platformei open-source www.esense.ro ce oferă copiilor cu surdocecitate posibilitatea de a beneficia de o educaţie de calitate. Ei au nevoie de activităţi specifice de stimulare senzorială, pentru a intra în contact cu lumea înconjurătoare.

Presă 11/2020

Ambulanța pentru Monumente - Muntenia Nord prezintă expoziția dedicată intervenției de la vechiul spital din Filipeștii de Târg

În perioada 19 noiembrie - 18 decembrie 2020 are loc expoziția dedicată primei intervenții realizate de „Ambulanța pentru Monumente - Muntenia Nord”, care a avut loc la vechiul spital Filipeștii de Târg, județul Prahova.

Presă 11/2020

Ce nevoi au bolnavii de scleroză multiplă din România, boala cu 1000 de fețe?

Fundația Filantropia Timișoara a finalizat prima anchetă psiho-socială în rândul persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă (SM), cea mai invalidantă boală a adultului tânăr. Studiul s-a derulat în perioada iunie - august 2020, în rândul a 280 persoane.

Presă 11/2020

Image Creator: primul software din lume ce realizează desene interactive pentru copiii nevăzători

Image Creator este primul software din lume care permite crearea desenelor tactile interactive ce se autodescriu audio și pot fi explorate independent de către orice persoană cu deficiențe de vedere, cu ajutorul unei aplicații de mobil.

Presă 11/2020

“Ciripituri în natură” - proiect de educație incluzivă prin tehnologie digitală și ateliere senzoriale

“Ciripituri în natură”, platformă pilot multisenzorială pentru științele naturii, dedicată copiilor nevăzători sau cu deficiențe de vedere, integrați în școli speciale sau în învățământul de masă.

Presă 10/2020

De vorbă cu George Bejan despre proiecte culturale cu impact social

Educație non-formală, reintegrare și incluziune socială prin teatru, arta care poate fi jucată oriunde și de către oricine. Festivalul ID Fest se extinde în sfera socială.

Presă 06/2020

De vorbă cu Șerban Moldovean despre puterea educației non-formale

Educația ne asigură un bun start în viață tuturor. Unul dintre proiectele finanțate în cadrul ediţiei ”Sustine un ONG” din acest an, este construit în jurul unor "altfel" de experiențe de învățare, menite să îi pregătească pe copii pentru școală și viață deopotrivă.

Lumea prin Culoare și Sunet

Știință pentru toți, pentru o viață mai bună!

Scopul principal al proiectului „Știință pentru toți, pentru o viață mai bună!”, a fost acela de a îmbunătăți calitatea educației persoanelor cu deficiențe de auz și de văz prin experimentarea și explorarea directă a științei.

Lumea prin Culoare și Sunet

LogoPedia

Proiectul LogoPedia îşi propune să crească nivelul de identificare şi folosire a sunetelor şi a limbajului vorbit în rândul a 300 de copii surzi sau deficienţi de auz.

Presă 12/2016

Fundația Orange oferă 250.000 euro pentru proiecte dedicate persoanelor cu deficienţe de vedere şi auz

Fundaţia Orange lansează cea de-a şasea ediţie a fondului de finanţare „Lumea prin Culoare şi Sunet" ce se adresează organizaţiilor nonprofit care doresc să implementeze proiecte în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz sau alte deficienţe asociate.

Presă 11/2016

Concurs de materiale digitale educaţionale

Fundaţia Orange lansează în cadrul Digitaliada, un concurs ce oferă premii constând în echipamente electronice și IT pentru cele mai originale materiale digitale ce pot fi utilizate de profesori la ciclul gimnazial.

Presă 09/2016

Digitaliada – învățare prin metode digitale în 10 scoli din mediul rural

Fundaţia Orange dă startul proiectului-pilot de educaţie digitală prin care își propune promovarea educației digitale la ciclul gimnazial și îmbunătățirea, prin metode de lucru interactive și conținut digital de tip „învățare prin joc”, a rezultatelor școlare ale elevilor.

Presă 08/2016

A.E.C.O. lansează primul ghid de drumeţie adresat persoanelor cu dizabilităţi şi familiilor cu copii în cărucior

Asociația de Educație și Cultură Outdoor (A.E.C.O.) România anunţă lansarea ghidului montan „Drumeție Montană în Familie – trasee accesibile şi persoanelor cu dizabilităţi”.

Presă 08/2016

Au fost alese cele 10 școli din mediul rural în care se va derula Digitaliada

Fundația Orange anunță alegerea școlilor din mediul rural în care se va desfășura ȋn anul școlar 2016-2017 Digitaliada, un proiect-pilot de educaţie digitală pentru ciclul gimnazial.

Presă 07/2016

Resurse şi informaţii digitale pentru persoanele surde

Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbaj Mimico - Gestual (ANIALMG) a derulat proiectul „Acces la informaţii pentru surzi’’ ce a avut ca scop dezvoltarea unor resurse informaţionale digitale pentru acest grup prin două website-uri, www.ailg.ro şi www.dlmg.ro.

Lumea prin Culoare și Sunet

Sensabilitate.ro

Proiectul îşi propune dezvoltarea platformei www.sensabilitate.ro, un instrument de comunicare și o sursă de informații relevante și de actualitate în domeniul surdocecității.

Lumea prin Culoare și Sunet

Tandem Acces

Asociația Tandem și Fundația Orange pun la dispoziția nevăzătorilor aplicația Tandem Access, care îi ghidează și îi ajută să se deplaseze fără însoțitor și în siguranță atunci când circulă cu metroul.

Lumea prin Culoare și Sunet

Aplicaţie în limbajul semnelor

Proiectul are ca scop lansarea unei aplicații mobile care să includă un dicționar în limbajul semnelor românești și dezvoltarea psiho-socială a persoanei surde printr-o colecție de povești interpretate în limbaj mimico-gestual.

Lumea prin Culoare și Sunet

BatPro pentru Windows

„BatPro pentru Windows” este o continuare a proiectului din anul 2015 prin care a fost dezvoltat un soft de operare a calculatorului pentru nevăzători – nivel începător. Softul actual poate fi instalat şi e funcţional pe orice calculator, indiferent de sistemul de operare.

Lumea prin Culoare și Sunet

ArheoTACT

Proiectul facilitează accesul persoanelor cu deficienţe de vedere la patrimoniul istoric și arheologic al Dobrogei. În acest scop, a fost creată o infrastructură de muzeu și o infrastructură media specifică.

Presă 05/2016

300.000 de euro pentru proiecte digitale dedicate persoanelor cu deficiențe de vedere sau de auz

Fundația Orange a desemnat câștigătorii programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet”, ediția 2016 , dedicat proiectelor de educație, cultură sau sănătate pentru persoanele cu deficiențe de vedere și/sau de auz.

Presă 05/2016

Susţine un ONG! 131 700 de lei oferiţi pentru proiecte filantropice susţinute de angajaţi Orange România

Fundația Orange a desemnat câștigătorii concursului Susține un ONG! ce oferă fonduri pentru proiecte de filantropie propuse și coordonate de angajați ai Orange România.

Presă 03/2016

Digitaliada, competiția pentru școlile gimnaziale din mediul rural

undaţia Orange lansează competiţia pentru școlile din mediul rural din cadrul proiectului Digitaliada, cu scopul de a promova educația digitală și de a ȋmbunătăţi performanţa școlară a elevilor prin folosirea tehnologiei digitale.

Presă 02/2016

Digitaliada – proiect de educaţie digitală al Fundației Orange în zone defavorizate

Fundația Orange include în strategia sa de integrare socială a persoanelor defavorizate un nou domeniu - educaţia digitală pentru elevi din zone rurale. Acesta se adaugă susţinerii persoanelor cu deficienţe de auz sau de văz.

Presă 01/2016

Proiectul „BatPro – Calculator pentru nevăzători” se extinde şi la Cluj-Napoca

Proiectul naţional „BatPro – Calculator pentru nevăzători”, organizat de LIONS Club Arad şi finanţat de Fundaţia Orange, se extinde şi în Cluj-Napoca.

Presă 12/2015

Atelier vocational cu mini tipografie pentru tinerii cu surdocecitate din Buzău

Fundaţia Sense Internaţional (România), în parteneriat cu Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive Buzău, Inspectoratul Şcolar Buzău, Consiliul Județean Buzău,lansează mini-tipografia din cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive Buzău.

Presă 12/2015

Atelier vocational cu mini tipografie pentru tinerii cu surdocecitate din Focşani

Fundaţia Sense Internaţional (România), în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna Focșani, Inspectoratul Şcolar Județean Vrancea și Consiliul Județean Vrancea lansează mini-tipografia din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna.

Presă 12/2015

Veşti bune pentru copiii cu deficienţe de auz

Organizatia non-profit “Ascultă viața” a participat cu proiectul omonim în cadrul concursului de finantare “Lumea prin culoare si sunet”, editia 2015 organizat de Fundatia Orange si a obtinut o finantare de 131.685 de lei.

Presă 10/2015

Biblioteca Naţională va dezvolta cea mai mare bibliotecă digitală pentru nevăzători

Biblioteca Naţională a României lansează proiectul „Sunetul paginilor” ce are ca scop crearea şi dezvoltarea celei mai mari biblioteci digitale pentru nevăzători din ţară.

Presă 10/2015

Zalău - centru de diagnostic audiologic pentru copii

Asociația Audiosofia anunță dotarea Clinicii ORL a Spitalului Județean de Urgență Zalău cu aparatură de testare obiectivă a auzului (potenţiale auditive) pentru diagnostic, in cadrul proiectului „Hearing diagnosis - Diagnosticarea afecţiunilor auditive”.

Presă 09/2015

Noi centre de diagnostic audiologic în România

Asociația Audiosofia anunță lansarea „Hearing diagnosis - Diagnosticarea afecţiunilor auditive”, un nou proiect ce vizează prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în rândul copiilor, prin diagnosticare şi intervenţie încă din primii ani de viață.

Presă 07/2015

Asociaţia „Ascultă Viaţa” lansează un cabinet de terapie logopedică şi consiliere psihologică pentru copiii cu implant cohlear

Asociaţia persoanelor cu deficienţe de auz „Ascultă Viaţa!” inaugurează la sediul asociaţiei din str. Gheorghe Lazăr, nr. 11 un cabinet de terapie logopedică dedicat copiilor cu deficienţe de auz purtători de implant cohlear (I.C.).

Lumea prin Culoare și Sunet

Diagnosticarea afecţiunilor auditive

Proiectul „Diagnosticarea afecţiunilor auditive” a avut ca scop prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în rândul copiilor, prin diagnosticare şi intervenţie timpurie şi prin îmbunătăţirea serviciilor medicale oferite de spitalele publice din România.

Lumea prin Culoare și Sunet

Acces la informaţii pentru persoane cu deficienţe de auz

Proiectul "Acces la informaţii pentru persoanbe cu deficiențe de auz" a avut ca scop dezvoltarea unor resurse informaţionale digitale pentru acest grup prin două website-uri, www.ailg.ro şi www.dlmg.ro.

Lumea prin Culoare și Sunet

Ascultă viața

Proiectul „Ascultă viața” sponsorizat de Fundația Orange a avut ca scop îmbunătățirea procesului de reabilitare pentru copiii hipoacuzici cu implant cohlear (IC) și integrarea acestora în instituțiile de învățământ de masă.

Lumea prin Culoare și Sunet

BatPro - Calculator pentru nevăzători

BatPro este o aplicaţie informatică pentru nevăzători, concepută într-un mod simplu, astfel încât chiar şi un utilizator care nu a folosit niciodată calculatorul să poată profita de beneficiile acestuia.

Lumea prin Culoare și Sunet

SEMN – CUVÂNT – IMAGINE (SWIm)

În cadrul proiectului „Semn – Cuvânt – Imagine” a fost creat un dicționar ce cuprinde aproximativ 400 de termeni explicați în cuvinte ce au ca suport imagini statice sau dinamice, dar şi explicații în limbajul mimico – gestual și platforma www.testeonlinelmg.ro.

Lumea prin Culoare și Sunet

Sunetul paginilor

Scopul proiectului "Sunetul paginilor" a fost crearea şi dezvoltarea celei mai mari biblioteci digitale pentru nevăzători din ţară. Proiectul şi-a propus să reunească toate documentele digitale create în bibliotecile din România într-o singură colecţie digitală.

Lumea prin Culoare și Sunet

Sens pentru viaţă

Scopul principal al proiectului „Sens pentru viață – o șansă pentru tinerii cu surdocecitate din România”, a fost de a furniza servicii vocaționale tinerilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple (DSM), în cadrul unor tipografii digitale, oferindu-le șansa de a învăța o meserie.

Presă 06/2015

Lions Club Arad lansează BatPro - Calculator pentru nevăzători

Lions Club Arad iniţiază proiectul „BatPro – Calculator pentru nevăzători” prin care urmează să creeze o aplicaţie informatică simplă, destinată persoanelor cu deficienţe de vedere care nu sunt familiarizate cu folosirea calculatorului.

Presă 04/2015

Fundația Orange anunță câștigătorii programului de finanțare "Lumea prin culoare și sunet”, ediția 2015

Fundația Orange a desemnat câștigătorii ediției 2015 a programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet”, dedicat proiectelor de educație, cultură sau sănătate realizate în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz.

Presă 12/2014

Fundaţia Orange lansează o nouă ediţie a fondului de finanţare “Lumea prin culoare şi sunet”

Fondul de finanţare susţine proiecte propuse de către organizaţii nonprofit care doresc să implementeze proiecte, în special cu ajutorul tehnologiilor digitale, în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere, de auz şi alte deficienţe asociate.

Presă 06/2014

Catedra ORL din cadrul UMF "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca anunţă încheierea proiectului HEAR-RING

Principalul obiectiv al proiectului HEAR-RING, derulat în perioada iunie 2013 - iunie 2014, a vizat diagnosticarea precoce a hipoacuziei, prin extinderea screeningului auditiv al nou-născutului în maternităţile din Cluj-Napoca şi Baia Mare, care nu erau incluse în Programul Naţional.

Lumea prin Culoare și Sunet

E-sight

Scopul proiectului îl reprezintă încurajarea şi educarea copiilor cu deficienţe de vedere privind utilizarea de software şi servicii online destinate comunicării şi exprimării, ca mijloc de participare socială şi integrare, prin colaborare cu tineri fără deficienţe de vedere şi cu experţi.

Presă 06/2014

Amintiți-vă de Helen Keller!

În fiecare an, în luna iunie, întreaga lume sărbătorește Săptămâna Internațională Helen Keller. În ţara noastră, Sense Internațional (România) a organizat diferite activități pentru a puncta această sărbătoare internațională.

Lumea prin Culoare și Sunet

Touch. Listen. Know.

Touch.Listen.Know este un proiect în cadrul căruia este dezvoltată o aplicaţie mobilă destinată persoanelor cu deficienţe de vedere, care va reda prin voce sintetică ştiri ale zilei.

Lumea prin Culoare și Sunet

ARTMobile

Proiectul ARTmobile urmăreşte îmbunătăţirea accesului persoanelor cu deficienţe de auz şi/sau de văz la informaţia culturală prin optimizarea website-ului muzeului și realizarea unei aplicații pentru Android și iOS - ARTmobile ce cuprinde turul colecţiilor în 40 de capodopere.

Lumea prin Culoare și Sunet

Vreau să știu

Proiectul a avut ca scop introducerea în şcolile speciale pentru elevi cu deficienţe de auz (cu vârste între 15 şi 19 ani), a unui curs şi a unor activităţi practice de orientare profesională pentru creşterea posibilităţii de acces la piaţa muncii după absolvire.

Lumea prin Culoare și Sunet

Colours beyond the shadow

Proiectul „Culori dincolo de umbre” a avut ca scop crearea unei camere de stimulare multisenzorială în cadrul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere „Moldova", pentru realizarea de terapii specifice de recuperare cu elevii liceului.

Lumea prin Culoare și Sunet

Baby hearing

Proiectul „Auzul la bebeluşiʺ are ca scop depistarea precoce a hipoacuziei prin dotarea a şapte spitale cu aparatură de testare a auzului la nou-născut.

Lumea prin Culoare și Sunet

Sens pentru viață

„Sens pentru viaţă” este un proiect Sense International (Romania) – SI(R) – ce şi-a propus să îmbunătăţească viaţa adolescenţilor şi tinerilor cu surdocecitate şi deficienţe senzoriale multiple (DSM), prin dezvoltarea de servicii vocaţionale în Arad, Bucureşti, Galaţi, Iaşi şi Timişoara.

Lumea prin Culoare și Sunet

Călătorie în Lumea Mea

Proiectul „Călătorie în lumea mea" a avut ca scop creşterea accesului la educaţie şi dezvoltarea capacităţii de comunicare a unor tineri cu deficienţe de vedere pentru a le spori încrederea de sine şi a le îmbunătăţi abilităţile de viaţă independentă, pentru integrarea lor socială.

Lumea prin Culoare și Sunet

Pas de elefant

Proiectul și-a propus dotarea a 5 școli speciale pentru nevăzători cu 10 Tablete Apple iPad și crearea unui soft care transformă schemele, graficele și hărțile în sunet.

Presă 06/2014

Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Asociația Amicii MNAC și Fundația Orange România prezintă SenzArt, o expoziție de instalații multimedia interactive

Proiectul SenzArt, inițiat de Fundația Orange este dedicat persoanelor cu dizabilități de văz și auz şi doreşte să familiarizeze publicul larg cu posibilităţile artei contemporane de a comunica şi înlesni comunicarea mesajelor sale.

Presă 06/2014

Cursuri accesibile pentru studenţii nevăzători Singura lumină pe care o puteţi dărui unui orb este cea a cunoașterii

Fundaţia Cartea Călătoare anunţă finalizarea proiectului "Cursuri accesibile pentru studenţii nevăzători", proiect finanţat cu suma de 208.000 lei de Fundaţia Orange România în cadrul programului "Lumea prin culoare şi sunet" 2013-2014.

Presă 05/2014

Sens pentru viață proiect câştigător in cadrul fondului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet” 2014 al Fundatiei Orange

Sens pentru viață este un proiect Sense Internațional (România) – SI(R) ce își propune să îmbunătățească viața copiilor și tinerilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple (DSM) prin dezvoltarea de servicii vocaționale dedicate acestora.

Presă 05/2014

Pas de Elefant - Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană proiect câştigător în cadrul fondului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet” 2014 al Fundaţiei Orange

Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană lansează „Pas de Elefant", un program pilot care se adresează tuturor şcolilor speciale pentru copii cu deficienţe de vedere din România şi care are ca scop îmbunătăţirea procesului educativ pentru aceşti elevi.

Presă 05/2014

Fundația Orange anunță câștigătorii programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet” ediția 2014

Proiectele câștigătoare vizează teme precum detectarea și tratamentul precoce al deficiențelor de auz, integrarea persoanelor cu deficiențe de auz și/sau de văz în comunitate, prin facilitarea accesului la educație, cultură și sănătate.

Presă 02/2014

Susține un ONG - 125.000 lei oferiți de Fundația Orange pentru proiecte caritabile coordonate de angajații Orange România

În cadrul programului, angajații Orange au avut ocazia să propună proiecte în folosul comunității, în parteneriat cu o organizație non-guvernamentală din România, în domenii precum educație, cultură, protecția mediului, sănătate, dizabilități, dezvoltare rurală

Presă 12/2013

Fundaţia Orange lansează fondul de finanţare “Lumea prin culoare şi sunet”

Fondul de finanţare susţine proiecte propuse de către organizaţii nonprofit cu profil educaţional, cultural și medical care doresc să implementeze proiecte inovatoare, în special cu ajutorul tehnologiilor digitale în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere, de vorbire şi de auz.

Lumea prin Culoare și Sunet

Simte Arta în 6 muzee

Acest proiect și-a propus ȋmbunătăţirea accesului persoanelor cu dizabilităţi ȋn șase instituţii muzeale, prin accesibilizare fizică și de conţinut.

  • Termeni și condiții
  • Politica de confidențialitate
  • Finanţare
  • Contact
  • Fundaţia Grupului Orange
  • Despre Orange
  • Responsabilitate socială
  • Utilizarea in siguranța a internetului
  • Newsroom
  • Cariere
  • Noutăți
  • Facebook
  • Linkedin
  • Twitter
  • Youtube
Fundația Orange © 2025 | Cookie Settings